SRETAN DAN

Božidar Alić suznih očiju krstio sina

Dok je zagrebački glumac Božidar Alić (55) od uzbuđenja i sreće jedva susprezao suze, njegov tromjesečni sinčić Ratimir Maria začuđeno je promatrao svećenika Rozu Brkića koji mu je tijekom krštenja glavicu polijevao vodom. Siguran i sretan u očevu naručju, malo se promeškoljio, no niti jednom nije zaplakao. Dječakov krsni kum Mladen Čutura, Alićev dugogodišnji prijatelj i kolega, obrisao je kapljice hladne vode, a mama Sanda Alić (41), medicinska sestra na Odjelu neurologije KBC-a Zagreb, sinčiću je popravila tuniku.

– Tražili smo je danima, no u zagrebačkim dućanima možete naći samo modele za djevojčice. Stoga smo “haljinicu”, koju smo mu odjenuli preko bijelog odijelca, dali šivati po mjeri – kaže Božidar Alić, koji je na sinovo krštenje došao u crnom odijelu uz koje je, umjesto kravate, svezao svilenu maramu.

Sanda i Božidar Alić sina su krstili u kapelici Franjevačkog samostana na Kaptolu, u čijoj su se crkvi u travnju 2007. vjenčali. U malu je kapelu stalo jedva tridesetak gostiju, među kojima su bili Sandin sin iz prvog braka, Marko Solinečki (19), potom njena mama Ankica Maroš, dva brata i vjenčani kum Davor Žagar, direktor Koncertne direkcije Zagreb. Važan događaj u životu Alićevih nije želio propustiti ni Božidarov dugogodišnji prijatelj Ante Đanko, jedan od rukovoditelja u Ini, te kostimografkinja Ika Škomrlj.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o Božidaru Aliću i krštenju njegovog sina pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 822) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
17. travanj 2024 09:20