JULIA ROBERTS

Čitanje u čast Paula Newmana

U prisjećanju na preminulog kultnog glumca Paula Newmana, posebnu važnost ima spominjanje njegove aktivnosti skupljanja milijuna u dobrotvorne svrhe. Ovaj tjedan slavni prijatelji holivudske legende, uključujući Juliju Roberts, Brucea Willisa i Jacka Nicholsona, okupili su se kako bi prikupili sredstva za jednu od dobrotvornih organizacija koju je on ustanovio.

Uz pjesmu, smijeh i nekoliko suza zbog dirljive atmosfere skupa, A-lista najpoželjnijih glumaca pridružila se djeci na pozornici u San Franciscu kako bi sudjelovali u čitanju drame “The World Of Nick Adams”, u kojoj je Newman nastupao u glavnoj ulozi na Broadwayu.

Noć kazališnog performansa bila je pripremljena s ciljem da se pomogne kalifornijskom kampu The Painted Turtle, jednoj od nekoliko specijalnih ustanova koje je glumac pomogao organizirati kako bi osigurao zabavne aktivnosti za djecu s ozbiljnim medicinskim poremećajima. Newmanovu ulogu u drami, mladića koji prekine s djevojkom i priključi se talijanskoj ambulantnoj vojnoj jedinici, preuzeo je Casey Affleck, američki glumac nominiran za Oscara i mlađi brat slavnog Bena Afflecka.

U čitanju na pozornici učestvovali su i višestruki oskarovac Tom Hanks, Joaquin Phoenix i Danny DeVito. -Pravo je zadovoljstvo biti ovdje. Svima nam nedostaje Paul, ali on je ovdje duhom i svi smo uzbuđeni što radimo ovo njemu u sjećanje te mu time ponovno odajemo počast – izjavio je DeVito.

Gordana Kolanović

Linker
24. travanj 2024 08:16