Arhiva
IZRAZILA NEZADOVOLJSTVO

Današnji modeli moraju biti mršaviji od mršavog

Bivša manekenka, nekada jedan od najboljih top modela na svijetu, izrazila je svoje nezadovoljstvo današnjim stanjem u modelingu osnosno činjenici da su modeli izloženi ogromnom pritisku da uvijek izgledaju dobro, budu što popularniji i što mršaviji.

U podužem postu koji je objavila na društvenoj mreži Tyra Banks (41) napisala je kako se od današnjih modela očekuje da u svakoj prilici izgledaju dobro, da budu što popularniji na društvenim mrežama, što mršaviji, te da je velik problem postao i izboriti se za posao koji im po definiciji pripada.

– Danas su modeli pod prevelikim pritiskom. Moraju izgledati savršeno i na pisti i izvan nje, moraju biti mršaviji od mršavog, moraju se natjecati s glumicama, pjevačicama i reality zvijezdama za naslovnice i kampanje te imati što više sljedbenika na društvenim mrežama – napisala je Tyra koja je poznata zagovornica zdravog izgleda modela.

Bivša manekenka nakon što se povukla s pista bacila se u voditeljske i produkcijske vode, a svoju nekad iznimno vitku figuru zamijenila je nešto punijom.

Foto: Arhiva

Tyra se osvrnula i na trend selfija bez šminke za koji je rekla kako je manekenkama najveći izazov:

– Modeli na selfijima moraju izgledati prirodno, ali opet ne preprirodno jer onda dobivaju komentare tipa “I ova djevojka je super model, pa kako to izgleda” – napisala je Tyra te poručila svim manekenkama da ostanu snažne.

Linker
20. travanj 2024 09:12