FOTO Princ William i vojvotkinja Catherine krstili princezu Charlotte

Pročitajte cijeli članak:

U Crkvi svete Marije Magdalene u Sandringhamu krštena je princeza Charlotte Elizabeth Diana, drugo dijete vojvotkinje i vojvode od Cambridgea.

Princ William (33) i vojvotkinja Catherine (33) odabrali su crkvu u kojoj je krštena i princeza Diana te joj time još jednom odali počast, a događaj su mnogi s nestrpljenjem iščekivali jer se kraljevska obitelj prvi put u javnosti pojavila kao četveročlana obitelj.

Splash

FOTO: Splash

Omiljena vojvotkinja za krštenje kćeri odjenula je bijelu kreaciju brenda Alexander McQueen te upečatljivi šeširić s potpisom Jane Taylor, dok je malena princeza Charlotte nosila istu haljinicu za krštenje kao i njen stariji brat – repliku koja je 2004. napravljena po uzoru na onu koju je nosila najstarija kći kraljice Victorije.

FOTO: Splash

FOTO: Splash

Ceremoniji su od pripadnika kraljevske obitelji nazočili kraljica Elizabeta II. i njezin suprug princ Philip, princ Charles sa suprugom Camillom, dok je princ Harry, kao što je već bilo najavljeno, bio odsutan. Prisutna je bila i obitelj Middleton: roditelji vojvotkinje Catherine, Michael i Carole, te sestra Pippa i brat James, a ceremonija je trajala 45 minuta.

Jednako kao i na krštenju princa Georgea, kumovi malenoj princezi su bili bliski prijatelji princa Williama i vojvotkinje Catherine, suprotno tradiciji da ta čast pripada pripadnicima europskih kraljevskih kuća. Za kume su odabrane Laura Fellowes, nećakinja princeze Diane, te Sophie Carter, bliska prijateljica vojvotkinje od Cambridgea, dok su kumovi školski prijatelji princa Williama – James Meade i Thomas van Straubenzee, te vojvotkinjin rođak Adam Middleton.

Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea na krštenje su pozvali sve zainteresirane zbog čega su se ispred crkve od ranog jutra okupljali najveći obožavatelji kraljevske obitelji.

Nakon krštenja članovi kraljevske obitelji, kumovi i svi ostali gosti nastavili su sa slavljem na privatnom imanju kraljice Elizabete u Sandringhamu, a za službene obiteljske fotografije s krštenja bio je zadužen poznati fotograf Mario Testino (60).

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
20. travanj 2024 10:06