EKSKLUZIVNO IZ BERLINA

Ida slala poljupce na crvenom tepihu

S poljupcem fotoreporterima na crvenom tepihu, Ida Prester proslavila je sinoć trijumf na dodjeli MTV-jevih europskih nagrada. Zajedno s ostalim članovima svoje grupe Lollobrigida, koja je osvojila nagradu za najboljeg izvođača s teritorija MTV Adrije, Ida je nekoliko dana uživala u čarima Berlina.

Veselje je podijelila sa srpskim glazbenikom Momčilom Bajagićem Bajagom, koji joj je osvojenu nagradu uručio ne na samoj dodjeli, već dan ranije pokraj ostataka Berlinskog zida. Stariji kolega ujedno joj je i udijelio par savjeta za dugovječnu rockersku karijeru, no članovi grupe Lollobrigida nisu ih htjeli poslušati.

– Ovdje je super. Mi uživamo, a MTV sve plaća – kazala je Ida, koja je zajedno s ostalim članovima pokušavala nagovoriti sve poznate i nepoznate koje su sreli na dodjeli da u kameru kažu kako su Lollobrigida najgori bend na svijetu. Naime, o svojim berlinskim danima grupa je snimala emisiju za MTV Adriju, a umjesto samohvale, odlučili su krenuti potpuno drugim putem i pokazati kako je druženje sa zvijezdama za njih eksces, a ne svakodnevnica.

Tu tajnu već znaju kraljica i kralj berlinske večeri, što je titula koju su bez ikakve sumnje osvojili Beyonce i njezin suprug Jay-Z. Slavni je par kući otišao s čak četiri nagrade, a većinu je osvojila zanosna pjevačica. Nagradu za najbolju pjesmu osvojila je s “Halo”, a s “Single Ladies (Put A Ring On It)” zavrijedila je nagrade za najbolju izvođačicu i spot. Jay-Z se, pak, morao zadovoljiti samo s jednom nagradom, onom za najboljeg urbanog izvođača. No, od MTV-jevog kipića, sasvim sigurno mu je draža bila posveta koju mu je s pozornice uputila supruga Beyonce.

– Imam samo jednu osobu kojoj želim zahvaliti, a to je Jay jer je stavio prsten na moju ruku – kazala je presretna Beyonce, koja je svojim nastupom na dodjeli nagrada oduševila prisutne.

I dok su Beyonce i Jay-Z primali same pohvale, lavina gnjeva srušila se na U2 i MTV. Naime, slavni irski bend, koji je primio nagradu za najboljeg koncertnog izvođača, nastupio je ispred Branderburških vrata i to pred 10 tisuća oduševljenih obožavatelja. Svirka je bila odlična, a nastup spektakularan, no interes je bio veći od kapaciteta improviziranog koncertnog prostora, a svi oni koji nisu uspjeli doći pred pozornicu bijesno su kritizirali mjere osiguranja, govoreći da su U2 i MTV stvorili novi zid u Belinu. I to na dvadesetu godišnjicu pada starog, zloglasnog zida, koji je dijelio Zapadni i Istočni Berlin u doba hladnoga rata.

Mali incident ipak nije uspio pokvariti spektakularnu noć u Berlinu, koji sa smiješkom na licu i nagradom u ruci napustili i Lady GaGa (najbolji novi izvođač), Placebo (najbolja alternativna rock grupa), Green Day (najbolja rock grupa), Eminem (najbolji izvođač)…

Linker
20. travanj 2024 01:54