SAMO U GLORIJI

Ivica Kostelić ostvario svoj san

Kad je netko dugo u braku, povremeno mu treba malo samoće. Tako se i ja osjećam nakon što sam gotovo cijelu godinu na snijegu. Nisam fizički umoran, ali neophodan mi je drukčiji odmor, nekoliko tjedana na sasvim drugom mjestu, neka nova lica oko mene. Moj tata je prije puno godina sličnom rutom doplovio iz Francuske do Hrvatske. Često sam zamišljao mjesta o kojima je pričao i poželio ih i sam jednom vidjeti. I svoj sam san odlučio ostvariti ovo ljeto. Sve što mi je za to trebalo je dobar brod, odlična posada i sklonost avanturizmu. Kako sam sve to uspio skupiti, ne znam što bi me spriječilo da pokušam doći do Malte – rekao je skijaški olimpijac Ivica Kostelić prije no što se brodom “Corto Maltese” uputio prema Malti.

Ivica Kostelić krenuo u avanturu života

“Corto Maltese”, model Mar-Co23, je gumenjak koji ulijeva sigurnost: dugačak je 7,40 i širok 2,87 metara, ima Yamahin F 250 AETX izvanbrodski motor od 250 konjskih snaga, a u spremnik mu stane 350 litara goriva. Tvrtka Interadria zamislila je Ivičino putovanje kao test dizajna i mogućnosti broda. Što sve zvuči vrlo sigurno, komotno i luksuzno za prave morske vukove. No, već sama pomisao da će na gumenjaku uspjeti doploviti do Malte, za Ivicu Kostelića bila je avantura života. Start je bio u Opatiji 12. lipnja. S Ivicom se na brod ukrcao njegov prijatelj Slaven Ružić. Nakon dan i pol stigli su u Dubrovnik, gdje im se pridružio i Glorijin fotograf Matko Stanković. Ekipu nije bilo lako složiti jer su svi članovi posade morali imati dozvolu za upravljanje brodom, znati roniti, jedriti, biti u apsolutnoj fizičkoj kondiciji i, što je još važnije, biti spremni na život utroje danima na samo nekoliko četvornih metara. Uz veće i manje peripetije do Malte su stigli za 10 dana, a što su sve doživjeli, zabilježio je Matko Stanković u brodskom dnevniku.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o avanturi Ivice Kostelića (detaljni opis putovanja, ali i ekskluzivne fotografije) pronađite u novom broju tjednika Gloria (br. 808) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
23. travanj 2024 21:39