DRUŽENJE U ZAGREBU

Kristina Krepela: Eisenbergu su se najviše svidjela naša peciva

Iako je upravo zahvaljujući facebooku postigao slavu, američki glumac Jesse Eisenberg (27) nije jedan od oko pola milijarde korisnika te najpopularnije društvene mreže na internetu.On je s njom povezan na drugi način: u filmu Davida Finchera “Društvena mreža” glumi njenog osnivača Marka Zuckerberga koji je u samo nekoliko godina od anonimnog studenta s Harvarda postao najmlađi milijarder na svijetu.

A zbog uloge mladog novinara u humorističnoj drami “Lov u Bosni”, s Richardom Gereom i Terenceom Howardom, Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu. – Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split… – kazao je prije tri godine za Gloriju.

Za snimanja “Lova u Bosni”, Eisenberga je dobro upoznala i Kristina Krepela . Zagrebačka glumica je u filmu glumila djevojku u koju se zaljubljuje Richard Gere, a s Eisenbergom se družila i na njujorškoj premijeri filma te još nekoliko dana, koliko je provela u New Yorku.

– Jesse je sjajan, vrlo skroman, znatiželjan i inteligentan. U New Yorku je bio i naš vodič. Stanovao je u malom unajmljenom stanu u East Villageu, pa smo se danju vozili biciklima po toj umjetničkoj četvrti na Manhattanu, a na večer bi nas vodio po klubovima gdje se svirao jazz i gdje nastupaju odlični stand-up komičari. Poslije smo se neko vrijeme dopisivali. Prestali smo najviše mojom krivnjom jer mu nisam redovito odgovarala na e-mailove – opisala je Krepela druženje s američkim glumcem. Prisjetila se i kako su mu u New Yorku nedostajala zagrebačka peciva.

– Svaki dan ih je kupovao u Pan-Peku. Čak je, pola u šali, a pola u zbilji, razmišljao da otvori njihovu franšizu u Americi – ispričala je Krepela.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Jesseju Eisenbergu pročitajte u novom broju Glorije (br. 824), koji je na kioscima od 21. listopada.

Linker
18. travanj 2024 21:50