blond girl sitting near river against sun
 Foto: Colurbox
ZA SAVRŠENU ŠMINKU

LJETNI SPECIJAL Što trebate znati o ljetnom make upu?

Ljetni mjeseci ne podrazumijevaju samo njegu i zaštitu lica od sunca, nego i modificiranje make up rutine, koja ljeti iziskuje posebnu pažnju.

– Osnova ljetnog make upa svakako bi trebala biti krema sa zaštitnim faktorom, a kako se koža ljeti pojačano znoji, predlažem izbjegavanje teških pudera, čak i tekućih – otkrila nam je naša uspješna make up artistica Silvija Bradica i dodala kako sitne nedostatke treba prekriti korektorom, višak masnoće ukloniti papirićima za uklanjanje masnoće ili papirnatim maramicama, a ukoliko je puder nužan, koristite mineralni puder u prahu ili kamenu.


Young girl under hat in summer
Young girl under hat in summer

Foto: Colurbox

Kada su u pitanji savjeti koji se tiču odabira boja, Silvija predlaže nježne i tonove breskvastih i roskastih nijansi te kremasta rumenila. Ljeti je bolje koristiti i vodootporne maskare koja su dugotrajnije i neće se razmazati u slučaju znojenja.

– Što se tiče sjenila, bit će dugotrajnije ukoliko prije nanošenja na kapke stavite malo pudera – trik je koji nam je vizažistica otkrila i napomenula kako usne ljeti također treba zaštititi zaštitnim faktorom, a ukoliko volite sjajila – ljeto je idealno vrijeme za njih.

Linker
20. travanj 2024 16:58