NESLAVNI REKORD

Mel Gibson i Robyn Moore - najskuplji holivudski razvod

Australski glumac i redatelj Mel Gibson (55) napokon je i službeno razveden od svoje bivše supruge Robyn Moore (55), ali je malo vjerojatno da će se okončanju sudskog procesa započetog 2009. godine suviše radovati. Gibson je, naime, prema kalifornijskom zakonu Robyn dužan isplatiti polovicu svog golemog bogatstva od 850 milijuna dolara, što njegov razvod čini najskupljim u povijesti Hollywooda. Razlog je tome nepostojanje predbračnog ugovora, koji oskarovcu nije bio na pameti kada se 1980. oženio za zubarsku pomoćnicu koja će mu roditi sedmero djece.

Nakon 26 godina braka par se razišao 2006. godine zbog Gibsonove sklonosti alkoholu, no tek tri godine nakon toga podnesen je službeni zahtjev za razvodom, kada je Gibson već bio u vezi s ruskom pijanisticom Oksanom Grigorjevom (41), trudnom s njegovom kćeri. Ni s Oskanom Gibson nije pronašao mir, jer ga je ona ubrzo optužila za nasilno ponašanje te je glumac osuđen na tri godine uvjetne kazne i društveno korisni rad. Oksana mu je od džepa otkinula i 750 000 dolara te skrbništvo nad njihovim djetetom.

Zbog problematičnog šovinističkog, antisemitskog i nasilničkog ponašanja Gibson je izgubio i neke već osigurane uloge, ali se u međuvremenu uspješno liječio od ovisnosti o alkoholu te je napredovao na tretmanima za smirivanje bijesa . Nakon ovakvog financijskog šoka, ostaje nada da neće ponovno posegnuti za bocom.

Linker
17. travanj 2024 11:13