Sipa/Cropix
IMA NEKA TAJNA VEZA

Mnogi slavni komičari bore se s depresijom

Nakon smrti jednog od najomiljenijih svjetskih glumaca i komičara Robina Williamsa, za kojeg se sumnja da si je sam oduzeo život, te da je njegov čin posljedica depresije s kojom se borio godinama, ponovno je u fokus izbila ta tajna veza između vrsnih komičara i zabavljača i njihove tamne strane.

Mnogi komičari ujedno su i depresivci odnosno žive i bore se s depresivnim poremećajem, što je naizgled nespojivo s njihovom profesijom.

Neka od psihijatrijskih objašnjenja zašto je to tako govore kako je njihova smiješna strana zapravo najizraženiji vid borbe protiv tog podmuklog poremećaja raspoloženja.

Slijedi popis nekih od najpoznatijih svjetskih komičara koji se dugi niz godinama bore s depresijom.

Owen Wilson

Sipa/Cropix

Glumac je 2007. pokušao počiniti samoubojstvo u svome domu u Califormiji. Dok su neki ostali šokirani, njegovi bliski prijatelji znali su kako se komičar godinama bori sa svojim demonima, kako su njegovi bližnji nazvali depresiju.

Roseanne Barr

Sipa/Cropix

Poznatoj komičarki depresija je dijagnosticirana 1994. i tada je počela uzimati antidepresive i odlaziti na psihoterapije.

Jim Carey

Sipa/Cropix

Popularni komičar otvoreno je govorio o svojoj borbi s depresivnim poremećajem i priznao je kako je dugo vremena bio na Prozacu, najjačem lijeku za liječenje depresije.

Ellen DeGeneres

Sipa/Cropix

Nakon što je 1997. javno priznala da je lezbijka slavnoj komičarki karijera je naglo krenula nizvodno te je zapala u tešku depresiju. Uspjela je iz nje izvući no njeni cinični nastupi i poneki iskreni komentari daju naslutiti da njena tiha borba s depresijom i dalje traje.

Jerry Seinfeld

Sipa/Cropix

Popularni Jerry također je priznao svoju sklonost depresivnom raspoloženju te je javno rekao kako bi vjerojatno u jednom trenutku i skončao svoj život da nema djecu zbog koje, kako je rekao, mora živjeti.

Matthew Perry

Sipa/Cropix

Zvijezda Prijatelja otvoreno je govorio kako se u nekoliko navrata liječio od depresije. Rekao je i da je svoj problem dugo vremena nastojao sakriti od sviju, no da je to u jednom trenu postalo nemoguće – morao je, kaže, priznati da ima problem i potražiti pomoć.

Linker
22. travanj 2024 23:44