Davor Dragojević
U NOVOJ GLORIJI

Na prvom zajedničkom albumu Gibonni i Oliver okupili familiju

Prvi zajednički album splitskih glazbenika, koji su prijatelji i suradnici već više od dva desetljeća, sniman je od Korčule pa sve do Los Angelesa, a na njemu su okupili dvadesetak vrhunskih glazbenika iz cijelog svijeta. Album “Familija” donosi devet pjesama za koje je stihove i glazbu napisao Gibonni, a koji je najavljen Oliverovim singlom “Gdje to piše” te Gibonnijevim singlom “Onako, od oka”.

Pjesme s prvog zajedničkog albuma Olivera Dragojevića (68) i Zlatana Stipišića Gibonnija (47) prvi će čuti posjetitelji njihova zagrebačkog koncerta 2. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića, uoči kojeg su splitski glazbenici otkrili zašto su album nazvali “Familija”.

– Radni naziv bio je “Na male branke”, što na splitskom dijalektu znači na male golove, a asocira prijateljsku nogometnu utakmicu – otkrio je Gibonni i dodao kako je ipak prihvatio Oliverovu sugestiju da album nazovu “Familija”.

– Gibin naziv mene je asocirao na natjecanje pa mi je “Familija” bila mnogo draži izbor, s čim se i Gibo složio. Osim toga, ima smisla jer je moj sin Davor napravio fotografije, a Gibina kći Tanja dizajnirala je omot, dok su ostali ukućani bili uključeni s komentarima i savjetima – priznao je Oliver u intervjuu za Gloriju.

Napisao Kruno Petrinović

Kako je nastao prvi zajednički album, zašto je sniman od Korčule pa sve do Los Angelesa i kako dugogodišnji prijatelji provode zajedničke zime u Veloj Luci pročitajte u novom broju Glorije koji je u prodaji od 31. ožujka. Ne propustite i veliki specijal o zdravom mršavljenju u kojem pročitajte sve o 10 najboljih režima prehrane, savjete dijeteloga i nutricionista te saznajte koje su to najbolje namirnice za vitku liniju.

Linker
18. travanj 2024 10:37