DUŠKO ČURLIĆ

Nastupao bih u showu Zvijezde odmaraju

Koga biste izabrali za partnericu u pjevačkom showu? – Ninu Badrić, jer je kraljica i, siguran sam, stroga učiteljica. Ali, ništa od toga, jer je najavila nastup u idućem Plesu sa zvijezdama. Mislim da bismo bili i opasan plesni par: rekla je da ima dvije lijeve noge pa bih joj tu mogao pomoći sa svoje dvije desne.

Kakav ste plesač? – Neponovljiv sam, uvijek nov i nepredvidljiv, jer mi nijedna koreografija nije ista. Nakon dvije sezone Plesa sa zvijezdama i genijalaca od kojih sam učio, među njima i moje supruge – bivše plesačice, usudim se i sam stati na plesni podij. Doduše, u mraku diskoteke ili kafića, prije “fajrunta”, kad se gosti već razilaze.

Pjevate li pod tušem? – Uvijek. U nekim hotelima s tankim zidovima, u manje poznatim turističkim odredištima, ponudili su mi gaže na ljetnim terasama.

Tko vam je najdraža kolegica s televizije? – Trenutačno Barbara: nevjerojatna kombinacija šarma i inteligencije.

A koja najzgodnija? – Uz nju – Daniela Trbović, Karmela Vukov Colić, Suzana Pardačer, Bojana Gregorić i druge s kojima sam radio.

Što biste bili da se ne bavite ovim poslom? – Imam dvije diplome, a na životnom fakultetu još sam apsolvent. Ne sramim se nikakvog posla. Nekoć sam, primjerice, preko ljeta u Švicarskoj pakirao čokoladu.

Koji vam je voditeljski posao bio noćna mora? – Vođenje promocije piva u jednoj pivnici. Morao sam animirati hostese i publiku da jašu na električnom biku, dok su veseljaci komentirali i dobacivali. Grozno mi je to bilo, pogotovo kad su dame jahale i padale. Tada sam odlučio: “Nema više te love…”

Smetaju li vam komentari na vašu korpulentnu građu tijela? – Apsolutno ne. I svakom sam spreman dati recept za izgled muškarca koji zna što hoće.

Znate li kuhati? – Kuharske tajne usavršio sam vodeći Kruške i jabuke, učeći od sjajnih kuhara Lidije Kralj, Nene Posavca i drugih.

Što ste najgore čuli o sebi? – Da sam “škrt i sebičan”, što me stvarno izbacilo iz takta.

Čime vas je osvojila supruga? – Na prvom me “sudaru” nije prepoznala i samo je prošla pokraj mene ispred kina.To mi je bio najveći kompliment, jer nije mogla vjerovati kako sam zgodan. Pola filma proveo sam gledajući je, a i danas je stalno gledam.

A vi nju? – Snimio sam joj poruku na telefonskoj sekretarici.

Jeste li ljubomorni? – Ma neee! Ali ako vidim da je netko samo pogleda…

Što je za vas idealan odmor? – Malo selo u Dalmaciji, mnogo smijeha, dragih ljudi, prijatelja… Cijeli jedan mali svijet koji ljubomorno čuvam samo za sebe i njih, a ostali nisu dobrodošli. Popunjeno!

A idealno putovanje? – Volim putovati “iz čista mira”, sjediti satima na nekom trgu i promatrati ljude. Ne volim grupna putovanja i velika planiranja.

Na što vam nije žao potrošiti novac? – Na obitelj, prijatelje, na one kojima pomoć treba, na male stvari koje mnogo znače, a nekada i na pjesmu koja me pogodi u dušu.

A na što ne biste izdvojili ni lipe? – Na pretenciozne i bespotrebne must have stvari i takva mjesta, samo da bih bio primijećen i u trendu. To se zove bacanje novca.

Što ni u ludilu ne biste napravili? – Trajnu ondulaciju. Čak ni za maškare. Ne ide mi uz oblik lica.

Koji film ste pogledali najviše puta? – Trilogiju “Kuma”, zbog kćeri sam postao stručnjak za filmove s Barbie, “Plavušu s Harvarda” znam napamet, kao i “Taticu u suknji”. Odahnuo sam kad su otkrile “Harryja Pottera”, jer više ne sanjam ružičaste snove.

Što ste zadnje pročitali? – “Sudionici turističkog putovanja” Michala Viewegha. Obožavam njegov češki humor i jednostavnost, lucidnost i cinizam.

U koji biste se reality show prijavili? – U Zvijezde odmaraju, u kojem ne bi bilo televizije, radija, novina, interneta, gluposti i zločestoće.

Marijana Marinović

Linker
26. travanj 2024 14:55