Saša Ćetković
IMA JOŠ STO ŽELJA

Neda Prpić Gamiršek proslavu 100-tog rođendan sama je organizirala

Zagrepčanka iz ugledne i imućne obitelji, koja obožava politiku, povijest, sport i Zagorkine romane te je svijet proputovala kao studentica, ali i kao emigrantkinja, stoti rođendan proslavila je u vrtu svoje vile u elitnom dijelu Zagreba, a među 250 čestitara bila je i njezina velika ljubav otprije 60 godina.

zagreb, jurjevska 29, 27.08.2015. neda prpic gamirsek - 100-ti rodjendan, foto sasa cetkovic
Saša Ćetković

Foto: Saša Ćetković

Oko 250 gostiju koje je pozvala na proslavu svog stotog rođendana Zagrepčanka Neda Prpić Gamiršek – prva Hrvatica s diplomom konzula i diplomata koju je stekla 1937. na Konzularnoj akademiji u Beču – dočekala je u srijemskoj nošnji svoje majke.

Na vjeđe je stavila svjetlomodro sjenilo, sijedu kosu začešljala u punđu i poput Fride Kahlo ukrasila je vjenčićem od crvenih ruža, mirisala je na svoj omiljeni parfem Chanel 5, a na nogama su joj bile crne Salvatore Ferragamo cipele, jer već desetljećima nosi samo obuću te čuvene talijanske modne kuće.

Snježana Dragojević Harapin

Fascinantnu životnu priču ove stogodišnje Zagrepčanke pročitajte u novoj Gloriji koja je na kisocima od 3. rujna.

A uz Glorijine poklon bonove obavite i jesensku kupnju za cijelu obitelj u City Centru one East i West u Zagrebu te u City Centru one u Splitu.

Linker
24. travanj 2024 12:26