MINI INTERVJU

Niko Kranjčar: Čekam Loreeinu prvu riječ

Hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar , 27-godišnji igrač Tottenhama iz Londona, u kojem živi sa suprugom Simonom i kćerkicom Loree, uzdanica je Slavena Bilića u utakmici protiv Latvije u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine.

Pamtite li kakve su bile vaše prve kopačke? – Kupio mi ih je otac kad mi je bilo četiri ili pet godina, a bile su to crne adidas kopačke s tri bijele pruge. U stanu mojih roditelja još je fotografija na kojoj ponosno poziram s njima u naručju.

Zašto ste do danas ostali vjerni istom proizvođaču? – Dobitnu kombinaciju ne mijenjam. Da ljudima objasnim koliko su kopačke važne nama nogometašima, obično taj odabir uspoređujem s kupnjom automobila.

Koji je bio vaš prvi automobil? – Golf.

Što vam se najviše sviđa u Londonu? – Da počnem nabrajati, teško bih prestao. To je svjetska metropola u kojoj vam je što god zamislite na dohvat ruke. Ponekad mi jedino nedostaje automobil, jer su Britanci nedavno promijenili pravilnik o međunarodnih vozačkim dozvolama. Tako da moja više ne vrijedi.

Je li vaša kći Loree svoju prvu riječ izgovorila na hrvatskom ili engleskom? – Još je premala, ali će sigurno progovoriti hrvatski jer svi doma govorimo naš jezik.

Koliko vremena provodite sa suprugom i kćeri? – Koristim svaki slobodan trenutak da budem s njima. Nakon treninga ili utakmice odmah jurim doma.

Linker
20. travanj 2024 01:16