Nova pjesma klape Rišpet

Ljetni singl klape Rišpet “Projdi mojon kalon” ima nostalgičan karakter koji vraća u vrijeme stare Dalmacije

– Pjesma je tipična dalmatinska uhu ugodna i jako pjevna, čak pomalo i nostalgičnog karaktera, vraća nas u neka davna vremena stare Dalmacije. U pjesmi se radi o pomorcu koji se nakon pustih godina lutanja morima svijeta vraća doma i želi oženiti svoju staru ljubav iz mladost!i – izjavio je na snimanju spota autor glazbe Pero Kozomara.

Tekst je napisao Krešo Ivić, aranžman Remi Kazinoti, a glazbu kao i uvijek potpisuje Pero Kozomara, ujedno producent i skladatelj klape, široj javnosti poznat kao tata klapske glazbe, autor hitova Ne more mi bit, Zora bila, Još ne mogu pristat volit i mnogih drugih.

Kadrovi prekrasnog videospota za pjesmu Projdi mojom kalon snimljeni su kraj crkvice Sv. Nikole, na prvoj vidilici na Marjanu koja predstavlja prekrasno mjesto s najljepšim pogledom na Split, u konobi Oštarija Viđakovi na splitskim Bačvicama te po kalama Varoša koje su najstariji dio Splita. Atraktivne lokacije članovi Rišpeta izabrali su kako bi upotpunili tematiku stare Dalmacije koju su opjevali u svojoj novoj pjesmi.

http://www.youtube.com/watch?v=i38vw_gAKD4

Linker
26. travanj 2024 09:39