Reuters
I NAJBOLJI I NAJGORI

Oscar u jednoj, Zlatna malina u drugoj ruci

Oni su osvojili najprestižniju filmsku nagradu, ali i onu koju nitko ne želi – Oscar je najveće priznanje u glumačkoj karijeri koje su mogli dobiti, dok se Zlatnom malinom sigurno neće hvaliti. Provjerite tko sve kod kuće ima obje nagrade.

Halle Berry (49) ušla je u povijest kao prva crna žena koja je osvojila Oscara. Najprestižniju filmsku nagradu slavna glumica dobila je 2001. za ulogu u filmu Bal čudovišta, ali tri godine kasnije proglašena je najgorom glumicom zahvaljujući ulozi u filmu Žena mačka.

FOTO: Reuters

FOTO: Reuters

Brad Pitt (52) dobio je svog prvog Oscara 2013. godine, ali samo kao jedan od producenata filma 12 godina ropstva. Ipak, mnogo prije toga slavni je glumac kući ponio Zlatnu malinu za najgoru suradnju s Tomom Cruisom u filmu Intervju s vampirom iz 1994. godine.

Reuters

FOTO: Reuters

Sandra Bullock (51) imala je priliku primiti najprestižniju filmsku nagradu i nagradu za najgoru glumicu u istoj godini. Popularna glumica 2010. je osvojila Oscara za najbolju glumicu za ulogu u filmu Priča o prvaku, ali i dvije Zlatne maline za ulogu u filmu Sve o Steveu – jednu kao najgora glumica i drugu za najgori par zajedno s Bradleyjem Cooperom.

FOTO: Reuters

FOTO: Reuters

Ben Affleck (43) najpoznatiji je kao glumac, ali svoja dva Oscara osvojio je zahvaljujući poslu iza kamere – prvi za Dobri Will Hunting, a drugi za Argo. Ipak, za svoja glumačka ostvarenja Ben je bio nagrađivan Zlatnom malinom. Slavni glumac proglašen je najgorim glumcem zahvaljujući filmovima Daredevil, Gigli i Isplata, a te iste godine njegova suradnja s Jennifer Lopez proglašena je najgorom.

Reuters

FOTO: Reuters

Nicole Kidman (48) u svojem nizu nagrada ima Oscara za najbolju glumicu za ulogu u filmu Sati, ali i Zlatnu malinu za ulogu u filmu U naručju vještice.

27 January 2013 - Los Angeles, California - Nicole Kidman. 19th Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals held at The Shrine Auditorium. Photo Credit: Russ Elliot/AdMedia/ADMEDIA_adm_SAGArrivals_RE_Edit3_034/Credit:Russ Elliot/AdMedia/SIPA/1302030016
Sipa/Cropix / SIPA

FOTO: Sipa/Cropix

Al Pacino (75) je u karijeri bio nominiran za osam Oscara, napokon osvojivši jednog za film Miris žene. Ali niti njega nisu poštedjeli nagrade za najgoreg glumca – Al Pacino proglašen je najgorim sporednim glumcem za ulogu u filmu Ludi blizanci.

Reuters

FOTO: Reuters

Kevin Costner 1991. godine osvojio je Oscara za najboljeg redatelja i najbolji film Ples s vukovima, ali uskoro nakon toga počastili su ga nagradama za najgoreg glumca za filmove Robin Hood: Princ lopova i Poštar te je par godina kasnije osvojio i Zlatnu malinu za najgoreg redatelja i najgori film.

Reuters

FOTO: Reuters

Linker
17. travanj 2024 13:50