JERRY HALL

Pametno svlačenje

Bivša američka manekenka Jerry Hall i bivša supruga Micka Jaggera (brak im je okončan prije točno deset godina) uspješno gradi kazališnu karijeru – i to držeći se one da “dobrog konja ne treba mijenjati”. U njenom slučaju to znači: ponovno teatar na londonskom West Endu, ponovno predstava napravljena po poznatom filmu i ponovno uloga u kojoj se razgolićuje.

U kolovozu 2000. debitirala je u komadu “Diplomac” u ulozi gospođe Robinson koju je u istoimenom američkom hitu Mikea Nicholsa iz 1967. utjelovila nezaboravna Anne Bancroft, a sada nastupa u komediji “Calendar Girls”, kazališnoj adaptaciji istoimenog britanskog filma iz 2003. Taj je film nadahnuo istinit događaj kad se grupa postarijih Britanki iz Yorkshirea u travnju 1999. skinula za kalendar snimljen u dobrotvorne svrhe, odnosno za Women’s Institutes, nakon što je suprug jedne od njih preminuo od leukemije. Kalendar je izazvao neviđen medijski odjek i prodan je (uz nadoštampavanje) u 88.000 primjeraka, pa nije trebalo dugo čekati da netko tu neobičnu priču prenese na filmsko platno. Toga se latio britanski redatelj Nigel Cole, a među šest glumica koje su utjelovile “djevojke” s kalendara najveća je zvijezda bila 64-godišnja oskarovka Helen Mirren.

Kolači za kamuflažu

Njezin lik (Chris) u londonskoj predstavi glumi 60-godišnja Anita Dobson, a Jerry Hall je dobila ulogu Celije koju je u filmu odigrala vrlo poznata i cijenjena britanska glumica Celia Imrie. Uspoređujući je s Jerry Hall, reklo bi se da je bivša gospođa Jagger od nje mlađa najmanje 15 godina, no istina je posve drugačija: Jerry Hall ima 53 godine, a Celia Imrie je u doba snimanja filma imala – 51 godinu. U svakom slučaju, Jerry izgleda senzacionalno, a ako se tome doda činjenica da je četiri puta rađala, mogu joj se uputiti i dodatni komplimenti. Na premijeri u Noel Coward Theatreu iz gledališta su joj najviše pljeskali starija kći, 25-godišnja Elizabeth, i stariji sin, 24-godišnji James (oboje su manekeni i glumci), ponosni na svoju lijepu i darovitu mamu koja se ipak nije skinula do kraja kao u “Diplomcu”.

Strateška mjesta je vješto zaklonila: ono dolje – stojeći iza stola i klavira, a ono gore – držeći ispred dva kolača. A u sceni poziranja za kalendar, za mjesec rujan, suncokreti su pokrili “zabranjene zone”. Igrom slučaja dogodilo se da se nekoliko dana prije Jerryna ponovnog “razotkrivanja” na West Endu javno razgolitila i njena mlađa kći, 17-godišnja Georgia May – u kampanji za traperice Hudson. Što na taj striptiz kaže tata Mick Jagger, nije poznato, kao ni to namjerava li ići pogledati bivšu suprugu na kazališnim daskama.

Sineva Pasini

Linker
18. travanj 2024 12:17