Tom Dubravec/Cropix
NAGRADA ŽIRIJA

Petar Grašo slavio na Splitskom festivalu

Održan je 54. Splitski festival na kojem je Grand Prix osvojila skladba posvećena Vinku Coci, a nagrada žirija otišla je u ruke Petra Graše.

Skladba Devet slova jedne riči osvojila je Grand Prix Festivala zabavne glazbe Split. Ta pjesma posvećena je preminulom pjevaču Vinku Coci, a izveli su je Alen Nižetić, Marko Škugor, klapa Čiovo, Robert Kurbaša i Vinkov brat Duje.

Za razliku od publike, žiri je prvu nagradu odlučio uručiti Petru Graši za pjesmu Uvik isti, a poznati pjevač je u nedavnom intervjuu za Gloriju otkrio kako se nakon sedam godina odlučio za ponovni nastup na Splitskom festivalu:

– Nazvao me Tonči Huljić. Došao sam, čuo ga kako svira, Vjekoslava je odmah sjela uz nas i nakon sat vremena nastale su konture pjesme Uvik isti. Tonči je rekao da pjesma ocrtava moj karakter, ali i karakter Dalmatinaca i postulat dalmatinskog načina života. Sve nas je nekako obuzelo nostalgično raspoloženje i pristao sam – otkrio je poznati pjevač i dodao da nije imao vremena za razmišljanje jer je Tonči odmah nazvao Tomu Mrduljaša, direktora Splitskog festivala, koji je pjesmu uvrstio na popis.

Ipak, Petar je priznao da Splitski festival doživljala kao lijep izlet u prošle dane, ali ga nakon ovog na festivalima opet neće biti neko vrijeme.

Ovogodišnji Festival zabavne glazbe u Splitu vodili su Nevena Rendeli i Duško Čurlić, a iz prvih redova u publici je svoje kolege pratila Jelena Rozga.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
19. travanj 2024 00:04