HRABAR POTEZ

Pogledajte i kritizirajte - prva dizajnerska kolekcija Fashion Gurua

Domaći modni kritičar Boris Banović prvi će se put naći u ulozi modnog dizajnera na nadolazećem Perwoll FASHION.HRu te će predstaviti ekskluzivnu mušku kolekciju s potpisom autorskog branda 2B Boris Banović.

Boris Banović završio je dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, na kojem se trenutno nalazi i na magisteriju. Nakon što je godinama bio buyer za prestižne modne tvrtke, krenuo je drugim smjerom te stvorio regionalno poznato TV lice Fashion Guru te se istovremeno okušao kao kolumnist u nekoliko tiskanih i internetskih medija. Paralelno je razvijao vlastiti dizajnerski brand 2B Boris Banović koji njeguje klasičan, pomalo retro look muškarca, istovremeno modernog dizajna.

 – Inspiracija za kolekciju proizašla je iz činjenice da muškarac današnjice ima zaista zahtjevnu ulogu u društvu, puno se od njega očekuje. Osim da bude uspješan u svom poslu, gentleman, on mora biti i elegantan preko dana, a očekuje se da i navecer bude originalan – klasika sa pomakom. Odjeća je napravljena od vrhunskih vunenih štofova i pamučnih materijala, a posebno se pazilo na detalje i samu izradu odjevnih predmeta pojasnio je Banović.