Sipa/EPH
IGRA SVJETLA I SJENE

POVRATAK STROBINGA Zadivite vilinski prozračnim tenom

Make-up trend koji je tridesetih godina zaludio Hollywood vraća se u punom sjaju: posvjetljivačem istaknite ključne točke lica te sve zadivite vilinski prozračnim tenom.

Dobra vijest za sve koje nisu uspjele svladati konturiranje: tu relativno kompliciranu metodu prikrivanja nepravilnosti na licu uz pomoć različitih nijansi pudera zamijenio je mnogo jednostavniji, ali jednako učinkovit – strobing.

I ovdje je na djelu igra svjetla i sjene, s tim da se posvjetljivač nanosi na istaknute dijelove lica – jagodične kosti, nos, bradu, čelo. Osim što je tehnički manje zahtjevan – umjesto cijelog arsenala preparata za konturiranje, za strobing su dovoljni kist i posvjetljivač – prednost tog postupka je i mnogo prirodniji konačni efekt. Highlighter, bilo da je u kamenu, kremi ili stiku, sadržava, naime, čestice koje privlače svjetlost zbog čega ten postaje blistav, gotovo prozračan.

Sipa/EPH

PAR SAVJETA:

    • ‘Podizač’ obrva – za izraženiji pogled treba posvijetliti područje ispod obrva
    • Unutarnji kut oka – otvara se pogled te miče fokus s podočnjaka
    • Savršen nos – pravilnim posvjetljivanjem nos se može vizualno skratiti, produžiti ili, pak, suziti
    • Naglašene jagodice – highlighter se nanosi u obliku slova C od sljepoočnice do jagodice
    • Putene usne – za efekt punijih usana dovoljno je nanijeti malo posvjetljivača na sredinu nausnice te dodatnim sjajem istaknuti donju usnicu

DOBRO JE ZNATI

      1. Nijansu posvjetljivača odaberite u skladu s tenom: tamnijem, maslinastom odgovaraju zlatni tonovi, a svjetlijem – ružicasta nijansa breskve.
      2. Kistom za sjenčanje lakše je nanijeti pravu količinu svjetlucavih čestica.
      3. Preparati u prahu i kamenu idealni su za masniju kožu, dok su za suhi ten prikladnije kremaste teksture.

Pripremila Nikolina Šubašić

Linker
25. travanj 2024 10:40