Davor Matota
UZ NAS NISTE SAMI

Predsjednica na rođendanu u humanitanoj misiji

Brojni poznati iz hrvatskog javnog života pridružili su se humanitarnoj akciji Uz nas niste sami koja je podržala akciju Saveza društava Naša djeca Hrvatske Za osmijeh djeteta u bolnici čime se željela podići svijest o važnosti humanizacije bolničkog liječenja djece.

HRT je 15. svibnja proslavio 89. rođendan radija i 59. rođendan televizije, a kao vrhunac proslave organizirali su humanitanu akciju koja bi trebala osigurati nabavu sklopivih kreveta i stolaca za roditelje te opremanje prostora za boravak roditelja u bolnici tijekom hospitalizacije djeteta.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako moramo omogućiti djeci da u teškim trenucima boravka u bolnici imaju priliku biti sa svojim dragima.

Kao majka i roditelj ne znam kako bih se osjećala kad bih djete ostavila u bolnici i mogla ga posjećivati samo nekoliko sati dnevno -izjavila je predsjednica koja se tokom večeri najduže zadržala s djecom koja su isto sudjelovala u emisiji crtajući i gradeći od raznih materijala idealnu bolnicu.

Foto: Davor Matota

Osim predsjednice, na humanitarni broj telefona 060 9005 u emisiji su se javljale brojne poznate osobe iz javnog života, među njima i nove glazbene zvijezde popularnog The Voicea: Nina Kraljić, Mateo Resman, Marin Jurić Ćivro, Jure Brkljača, Alen Bićević, Ema Gagro i Ana Opačak.

Foto: Maja Jurović

Njima su se pridružila i provjerena imena hrvatske glazbene scene: Jacques Houdek, Tony Cetinski, Petar Grašo, Vanna i Ivana Kindl.

Foto: Maja Jurović

Voditeljima priredbe, Karmeli Vukov Colić, Meliti Hrengek, Uršuli Tolj i Dušku Ćurliću, u čast obilježavanja Dana HRT-a, pridružile su se i dobro poznate voditeljske legende Vesna Spinčić Prelog, Željka Fatorini i Ksenija Urličić.

Foto: Davor Matota

Linker
20. travanj 2024 09:29