@__Angela/ We Heart It
VEZE I PSIHOLOGIJA

Pregledavanje partnerovog mobitela - izraz povjerenja ili nepovjerenja?

Mnogi parovi pitaju se koliko privatnih informacija trebaju dijeliti međusobno te je li pristup partnerovom mobitelu, porukama, emailu i društvenim mrežama pravi dokaz povjerenja ili je samo pokazatelj nesigurnosti…

Otvoren pristup mobitelu koji u sebi sadrži sve privatne informacije svoga vlasnika mnogi koriste kao potvrdu vjernosti, međutim, ukoliko postoji međusobno povjerenje – je li provjeravanje privatnih poruka onda dokaz suprotnog stanja stvari?

Kada su u pitanju ljubavni odnosi, malo koje pitanje je povuklo toliko kontroverze kao ovo. Dok jedni ne vide ništa loše u zadiranju u privatni život svoga partnera, drugi se tome oštro protive i tvrde kako provjeravanje nije znak povjerenja, nego problema.

Istraživanje je pokazalo kako jedan od pet muškaraca te četvrtina žena redovito provjeravaju svoga partnera, pregledavajući mu mobitel, a ispitanici su otkrili kako gotovo svi traže dokaze nevjere, dok samo nekolicina njih jednostavno voli njuškati.

Psiholozi i stručnjaci za veze međutim savjetuju da zadržite dio privatnosti za sebe i partneru omogućite isto. Omogućavanje pristupa privatnim porukama nije dokaz povjerenja, ali jest pokazatelj nepovjerenja, slažu se stručnjaci.

Čitanje poruka neće spriječiti nevjeru, baš kao što vas neće dodatno spojiti i stvoriti veću povezanost. Povjerenje se gradi na drugačijim temeljima, koja nemaju nikakve veze s mobitelom i online računima, poručuju psiholozi.

Linker
20. travanj 2024 17:54