Premijera na West Endu: Zrinka Cvitešić osvojila London

Mjuzikl ‘Once’, u kojem hrvatska glumica igra glavnu žensku ulogu oduševio je publiku na londonskoj premijeri. Nakon dublinske pretpremijere, i londonska, službena premijerna izvedba priče o Dečku, mladom glazbeniku koji u Dublinu upoznaje Djevojku, glazbeno nadarenu češku imigranticu doživjela je jednako odličan prijem kod publike.

Zrinki Cvitešić prvi su čestitali njezin dragi Hrvoje Rupčić, dizajnerica Matija Vujica, čiju je kreaciju Zrinka nosila na crvenom tepihu, Ivan Grdešić, hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom kraljevstvu, Jakov Sedlar i Almira Osmanović.

Dan nakon premijere u britanskim medijima osvanule su izuzetno pozitivne kritike – specijalizirani portal whatsonstage.com izvedbi je dao maksimalne četiri zvijezdice, a za Zrinku kaže kako je ‘prekrasna hrvatska glumica’ dok kritičar uglednog Guardiana ističe kako ‘Once’ osvaja jednostavnošću i šarmom te hvali izvedbu svih glumaca, a za Zrinku Cvitešić i njezinog partnera Declana Bennetta kaže kako ravnodušnim može ostaviti samo one kamenog srca.

Priča o mladom glazbeno-ljubavnom paru prvo je 2006. doživjela svoje filmsko izdanje, nagrađeno Oscarom za najbolju pjesmu, a na Broadwayu je prošle godine postavljen izuzetno uspješni mjuzikl, koji je osvojio čak osam nagrada Tony.

Linker
26. travanj 2024 19:08