ODLAZAK LEGENDE

Preminuo Kemal Monteno

Kemal Monteno, sarajevski kantautor koji je posljednjih petnaestak godina živio u Zagrebu, iznenada je preminuo u 67. godini.

Pjevaču duše, koji je i napisao neke od najljepših balada na ovim prostorima, poput pjesama “Nije htjela”, Vino i gitare” i “Bacila je sve niz rijeku”, lani u studenom transplantiran je bubreg, a  u KBC Zagreb hospitaliziran je prije nekoliko dana zbog problema s disanjem.

Suradnici i prijatelji legendarnog sarajevskog glazbenika ne mogu vjerovati da ga više nema.

– Apsolutno sam šokirana jer nisam znala da je u bolnici i jutros sam saznala najgoru moguću vijest. Još se nisam oporavila od šoka – rekla nam je potresena Danijela Martinović.

Za Borisa Novkovića Kemal Monteno bio je dio obitelji:

– Mogu samo reći da se osjećam prazno. Izgubio sam nekoga čiji gubitak cijeli život neću prežaliti – izustio je šokirani Boris te nastavio:

– Uvijek sam govorio da je Kemo dio moje obitelj, povezivala nas je zajednička strast prema glazbi, toliko toga – rekao je shrvani pjevač.

Arsen Dedić s Kemalom Montenom prijateljevao je cijeli život:

– Bio je jedan od najboljih prijatelja u mom životu. Bio je moj mlađi brat, 10 godina mlađi od mene. Prijateljevali smo od njegova djetinjstva, stvarali divnu glazbu zajedno – rekao nam je Arsen Dedić koji još uvijek ne može pojmiti što se dogodilo.

I brojni drugi prijatelji i kolege glazbenici oglasili su se povodom smrti legendarnog kantautora.

O posljednjim satima Kemala Montena više pročitajte u novoj Gloriji.