OŠTAR JEZIK

Ricky Gervais zna kako ismijati zvijezde

Slavni britanski komičar i glumac Ricky Gervais (50), proslavljen serijom “U uredu”, vodeći sinoć dodjelu 69. Zlatnih globusa u losangeleskom hotelu Beverly Hilton ostao je dostojan svoje slave zafrkavajući od samog početka holivudsku kremu koja se okupila na gala večeri.

U crveno-crnom odijelu Ricky je večer, tijekom koje je cijelo vrijeme uživao u pivu, započeo usporedbama.

– Večeras najbolji britanski komičar vodi druge najvažnije nagrade na trećoj najvećoj američkoj TV mreži. Pardon, četvrtoj. Zlatni globusi su prema Oskarima ono što je Kim Kardashian prema Kate Middleton . Malo glasniji, malo otrcaniji, malo pijaniji i navodno ih je lakše kupiti.

Reality zvijezdu čekalo je još neugodnih trenutaka jer se Ricky, govoreći o prošlogodišnjim prekidima spomenuo i njenog kratkotrajnog braka.

– Što je sa svim tim razvodima. Arnold i Maria , J. Lo i Marc Anthony, Ashton i Demi, Kim Kardashian i neki tip kojega se nitko neće sjećati. Brak koji je trajao 72 dana. Bio sam na duljim govorima Jamesa Camerona – otrovan je bio Gervais.

Kontroverzan kao i uvijek, nije mogao ni bez prisjećanja na skandal s Justinom Bieberom.

– Zamalo je morao na test očinstva. Bio bi to uludo potrošen test. Ne, on sigurno nije otac. Jedini način na koji bi on mogao nekoga oploditi je da posudi staru mariniranu puricu Marthe Stewart. Širom otvorenu.

Gervais se okomio i na Eddieja Murphyja, aludirajući na njegovo odustajanje od ovogodišnjeg vođenja Oskara.

– Kada vas odbije čovjek koji je prihvatio ulogu u Norbitu onda znate da ste u nevolji.

Ricky se potom našalio na račun Murphyjeve prakse odigravanja više uloga u pojedinim filmovima, pa je rekao kako su Adam Sandler i Eddie Murphy zapravo odigrali sve uloge u “Tajnom životu kućnih pomoćnica”.

Komičar se okomio i na organizatore događaja, The Hollywood Foreign Press Association.

– Postoji priča o imigrantima koji su stigli u Ameriku prije stotinu godina i probili se podmićivanjem i korupcijom u visoko društvo, ali ne govorim o Hollywood Foreign Press Association, već o seriji Carstvo poroka.

Sljedeći na repertoaru bili su Jodie Foster i Mel Gibson . Komičar je izvukao popis pojedinosti koje su mu organizatori navodno zabranili spominjati, a na kojem se, pored psovki i golotinje, našlo i Melovo ime.

– Naročito ne smijem spominjati Mela Gibsona, njegov privatni život, politički angažman ili njegove posljednje filmove, posebno ne film “The Beaver” Jodie Foster. Nisam ga gledao, a razgovarao sam i s mnogo ljudi koji ga nisu gledali, ali to ne znači da nije dobar.

Jodie Foster šalu je primila bolje negoli Madonna . Najavljujući ju Gervais je rekao:

– Naša sljedeća prezenterica je Kraljica popa. Ne, ne ti Eltone , ona je u cijelosti žensko. Omiljena je, Material Girl i još uvijek djevica.

Madonna mu je replicirala:

– Ako sam još uvijek djevica Ricky, zašto ne učiniš nešto po tom pitanju. Nisam godinama poljubila djevojku na televiziji.

Najavljujući Johnnyja Deppa Ricky također nije mogao bez komentara.

– Pozdravite čovjeka koji će učiniti doslovno sve što mu naredi Tim Burton. Jesi li već pogledao film “Turist” Johnny?

Prihvativši aluziju na ulogu u neuspjelom filmu zbog kojega je i prošle godine trpio podbadanja, Depp je rekao kako to još nije stigao učiniti.

Ricky je na kraju svojeg uvodnog obraćanja pohvalio film “Djeveruše”.

– Bila je ovo velika godina za žene na filmu. U mojoj najdražoj komediji “Djeveruše” cure su dokazale kako mogu raditi sve što rade i dečki – psovati, ispuštati plinove, divlje se seksati, pa i vršiti veliku nuždu u sudoper – zaključio je Gervais.

Linker
18. travanj 2024 08:44