BARBARA OTHMAN

Sama svoj majstor

Svaki svoj nastup u kazalištu, na koncertima ili u televizijskim emisijama doživljavam kao darivanje ljudima kroz glazbu – kaže 31-godišnja sopranistica Barbara Othman, solistica opere HNK u Osijeku, koja rado pjeva i izvornu narodnu glazbu, duhovnu i zabavnu. Za nastupe pomno bira odjeću, a nedavno je snimila modni katalog proljeće/ ljeto 2009. za Zelinku, čije je zaštitno lice.

Na svoja česta putovanja polazi iz idiličnog Selnika kod Ludbrega, gdje u božićno vrijeme već godinama održava koncert posvećen svojoj baki, koja je potaknula tu tradiciju, i po kojoj je Barbara dobila ime.

Kako čuvate dobar glas? – Izbjegavam zadimljene prostore, ne pijem hladna gazirana pića, ali uživam u coca-coli. Najvažnije je, ipak, dovoljno sna.

Kako ‘odmarate’ lice od kazališne šminke? – Nanesem samo malo lagane hidratantne kreme da bi koža mogla disati.

Što šminkom obično ističete na licu? – Oči. One su ipak, kako se kaže, ogledalo duše.

Koji vam preparati za njegu kože odgovaraju? – Lice njegujem prepapatima za mješovitu kožu, dok za tijelo upotrebljavam Niveino mlijeko i Becutan mlijeko ili ulje za njegu dječje kože.

Imate li oduvijek dugu kosu? – Kao osnovnoškolka imala sam ‘jež’ frizuru, a u srednjoj školi počela sam puštati kosu da mi raste. Meni je duga kosa praktična jer u operama ne moram nositi umetke ni perike.

Kojim je preparatima njegujete? – Vrlo je gusta i kvalitetna, perem je svaki dan, a nikad je nisam bojila. Stavljam povremeno Keuneov silikonski serum Ultimate shine repair, a dobar mi je i ‘glasoviti’ pakung za kosu od maslinovog ulja.

Kako često idete frizeru? – Jednom na mjesec, ili prema potrebi, samo na podrezivanje vrhova. Što se frizure tiče, tu sam sama svoj majstor.

Koje su sitnice neizbježne u vašoj toaletnoj torbici? – Vlažne maramice, sjajilo Lancome Juicy Tubes by Nature i krema za ruke.

Čiju dekorativnu kozmetiku upotrebljavate? – Nisam vjerna samo jednoj liniji pa se nađe iz svake po nešto: puderi Vichy Aera teint, L’Oréal true match minerals i Max Factor Miracle Touch. Obožavam maskaru Max Factor 2000 calorie, pa sjajila za usne, sjenila ili olovke za oči Nivea Beaute, Diego Dalla Palma, Dior, ArtDeco, Deborah…

Kako često odlazite kozmetičarki? – Uopće je ne posjećujem, sve što mi je potrebno – činim sama.

Imate li svoje zlatno kozmetičko pravilo? – Manje je više. Naučila sam ga od mame.

Koji vam je najdraži parfem? – Voćnocvjetni Gucci Envy Me, te Issey Miyake, zbog cvjetno-vodenih nota.

Koji ste si najskuplji kozmetički preparat kupili? – Nakon završene turneje po Australiji s HRT-om priuštila sam si paletu Diorovih sjenila.

Jagoda Zamoda

Linker
26. travanj 2024 03:00