STEFAN KAPIČIĆ

Samo glumim da volim starije

Nemam ništa protiv veza mlađih muškaraca i starijih žena ako su zasnovane na istinskim osjećajima, no o muškarcima "sponzorušama" mislim sve najgore – tvrdi Stefan Kapičić (28), jedan od najpopularnijih beogradskih glumaca mlađe generacije, koji se zbog uloge muške sponzoruše u sapunici "Obični ljudi" od rujna prošle godine nalazi na "privremenom radu" u Zagrebu. Sin glumice Slobodanke Bebe Žugić i košarkaške legende Dragana Kapičića (oboje podrijetlom iz Crne Gore) tumači lik Beograđanina Igora Nikolića, koji zavodi starije žene zbog novca, no kasnije se zaljubi u Tamaru Tomić (glumi je Ksenija Pajić) i oženi se njome.

Stefan, kaže, nije ni trenutka dvojio da li da prihvati ulogu u "Običnim ljudima". Ponajprije, izazov mu je raditi na serijalu koji je okupio vrhunsku glumačku ekipu – u njoj je i Aljoša Vučković, kolega njegove majke iz klase na studiju glume – a njegove veze s Hrvatskom produbila je i zaručnica, Splićanka Miranda Viđak. Za 30-godišnju manekenku, koja je trenutačno zadužena za odnose s javnošću u popularnom beogradskom klubu Magacin, javnost je prvi put čula prije nepune tri godine kad se pisalo o njezinoj vezi s Bruceom Willisom. Premda su fotografije snimljene u njujorškom klubu Pink Elephant, gdje je Miranda tada radila kao promotorica, svjedočile o bliskim

odnosima s holivudskom zvijezdom, atraktivna brineta danas poriče da su ikada bili par. Stefana je, pak, upoznala u ljeto 2005., a njihovoj ljubavi "kumovao" je zajednički prijatelj, glumac Gordan Kičić. On je Mirandu upoznao u New Yorku (gdje je ona od 2000. studirala dizajn na Fashion Institute of Technology), shvatio da je ona idealna djevojka za njegova prijatelja i dogovorio im susret u Beogradu.

Hotel s deset zvjezdica

– Kad je Gordan doveo Mirandu u kafić na Dorćolu, kamo sam često zalazio, prvi put u životu dogodilo mi se da sam ostao bez teksta. Noge su mi se odsjekle, sva moja sigurnost nestala je u sekundi, ali sam se trudio to ne pokazati – prisjeća se Stefan, dodajući kako su već nakon dva-tri dana postali par, a dva tjedna poslije počeli su i živjeti zajedno. Zaručili su se prošlo ljeto u Beogradu, o čemu svjedoči i prstenje od bijelog zlata i platine: šaleći se da su već u braku, ona prsten nosi na lijevoj ruci, kao što je to običaj u Hrvatskoj, a on na desnoj, kao u Srbiji. Vjenčanje im zasad nije u planovima, a kad do toga dođe, voljeli bi prirediti nekonvencionalan obred na nekoj havajskoj plaži. Stefan tvrdi da je Miranda odlična kuharica, a najviše voli njezinu pašticadu, u kojoj će uživati i kad se presele u Los Angeles, gdje ona želi raditi u modnoj industriji, a on će se pokušati probiti u Hollywoodu. Nerazdvojni su od prvog dana, pa tako Miranda svojeg dragog uvijek prati u Zagreb na snimanja "Običnih ljudi". Stefan ondje obično boravi od ponedjeljka do petka, a na setu zna provesti i do deset sati.

– Zagreb mi je, uz Split, najdraži hrvatski grad. Volim njegovu arhitekturu i ljude koji su veoma ljubazni, iako su, za razliku od Beograđana, malo zatvoreniji i hladniji prilikom prvog kontakta. Spavam u hotelu Palace i kad vidim kako se osoblje divno odnosi prema meni, dodijelio bih mu 10 zvjezdica. Draga mjesta u Zagrebu su mi i japanski restoran Takenoko, kazalište "Gavella" te trgovina stripova More Comics, dok Miranda voli kupovati u butiku Von Dutch – priča Stefan.

Mladi glumac ističe se ne samo markantnim izgledom nego i odjevnim stilom koji opisuje kao kombinaciju rocka i punka. U njegovoj garderobi dominira tamna odjeća, koža, mnogo nakita – prstenja, narukvica i naušnica – dok mu tijelo krasi šest tetovaža. No, osim mode, Stefan veoma voli i književnost, pa je prije nego što je 2000. upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, studirao svjetsku književnost na Filološkom fakultetu. Osam godina igrao je košarku u Crvenoj zvezdi, doguravši do titule juniorskog kapetana, a svi su ga pritom uspoređivali s ocem. Ali Stefan, koji je rođen u njemačkom gradu Kšlnu, jer je njegov tata igrao košarku u tamošnjem klubu Saturn, sve je više razmišljao o glumi, koju je volio još od osnovne škole. Roditelji su ga, kao i njegovog tri godine mlađeg brata Filipa, informatičara, uvijek puštali da sam odabere što želi, a on je umjesto očevim, krenuo majčinim putem: postao je glumac i tvrdi da je sretniji nego ikad.

Dosad je snimio šest filmova i glumio u desetak kazališnih predstava, a cilj mu je – Hollywood. Divi se staroj glumačkoj gardi, Laurenceu Olivieru, Peteru O’Toolu i Richardu Burtonu, dok među mlađom generacijom ističe Johnnyja Deppa i Colina Farrella. Stefan Kapičić ima uzor i u politici: to je Boris Tadić, srpski predsjednik i čelnik Demokratske stranke, kojeg je javno podržao na proteklim parlamentarnim izborima.

– Nikad nisam bio član neke stranke, niti ću to biti. Simpatizer sam DS-a i na tome ću i ostati. Mislim da se glumci ne bi trebali miješati u politiku, ali u vremenu kad se biralo između svjetla i mraka, odnosno, demokrata i radikala, stao sam uz Tadića. Danas je situacija drukčija, ali još treba vremena da sve bude kako treba. Ipak, nadam se europskoj Srbiji u bliskoj budućnosti – zaključuje Stefan Kapičić.

Damir Leljak

Linker
29. travanj 2024 20:40