FILMSKO UZBUĐENJE POČINJE

Šest najiščekivanijih s ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu

Sve oči svjetske showbiz scene od danas će biti uperene na sva događanja u Cannesu jer počinje 69. izdanje slavnog filmskog festivala. Žiri festivala na čelu s australskim režiserom Georgeom Millerom, kritičari i ljubitelji filma pomno će pratiti dešavanja na filmskom platnu dok će se modni znalci pobrinuti za ocjene na crvenom tepihu. Jedno je sigurno – do 22. svibnja svijet će živjeti za film. Tim smo povodom odabrali šest najiščekivanijih filmova ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu koje s nestrpljenjem čekamo pogledati. A prvi u nizu je novi film Woodyja Allena koji večeras u 20 sati otvara festival.

Café Society (Woody Allen)

Woody Allen vraća se s novim adutom u svom prepoznatljivom stilu. Glumačku postavu čine brojna poznata imena poput Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Parker Posey, Blake Lively, Corey Stoll, Paul Schneider, a radnja filma smještena je u tridesete godine prošlog stoljeća. Glavni lik Bobby, kojeg tumači Jesse Eisenberg, seli u Hollywood u potrazi za poslom u razvikanoj filmskoj industriji, a okosnicu, kao i uvijek u Allenovim filmovima, čini ljubavni zaplet.

Neruda (Pablo Larraín)

Mladog redatelja Pabla Larraína već su proglasili međunarodnom redateljskom zvijezdom, a svojim filmom “Jackie” u kojem je glavnu ulogu ponijela Natalie Portman, probio je led u Hollywoodu. Ovog puta vraća se s biografskom pričom o čileanskom pjesniku Nobelovcu Pablu Nerudi.

The Neon Demon (Nicolas Winding Refn)

Elle Fanning, Keanu Reeves, Christina Hendricks, Jena Malone, Abbey Lee i Bela Heathcoate čine glumačku postavu ovog horor – trilera kojim se redatelj Nicolas Winding Refn vraća u Cannes nakon uspješnica “Drive” i “Only God Forgives”. Priča prati manekenku u usponu koja seli u Los Angeles kako bi započela karijeru. No, stvari neće ići glatko. Film hvale radi impresivne fotografije.

It’s Only the End of the World (Xavier Dolan)

Mladi redatelj kojeg je filmski svijet već prigrlio nakon filma “Mommy” u svom novom uratku predstavlja impresivne glumačke igrače francuske scene; Marion Cotillard, Léa Seydoux, Vincent Cassel, Nathalie Baye i Gaspard Ulliel . Njegov posljednji film prijevod je s francuskog Juste La Fin Du Monde, a bazira se na drami Jeana-Luca Lagarcea.

Paterson (Jim Jarmusch)

Nakon odličnog filma “Only Lovers Left Alive”, Jim Jarmusch će se u Cannesu predstaviti s dva nova filma. Uz dokumentarac o legendarnom bendu The Stooges pod imenom “Gimme Danger”, u glavnoj konkurenciji bit će prikazan “Paterson” u kojem glavnu ulogu nosi, trenutno jako popularan, Adam Driver.

Julieta (Pedro Almodóvar)

Jedini film koji je već krenuo u kino distribuciju, iako za sada samo u rodnoj Španjolskoj redatelja, jest “Julieta”. Glumačku postavu predvode Emma Suárez i Adriana Ugarte, a za sada je primio same pohvale.

Linker
18. travanj 2024 14:23