IGOR CUKROV

Splitska veza za svjetski uspjeh

Snažna interpretacija i zavodljive plave oči – glavni su aduti 24-godišnjeg Igora Cukrova, nove pjevačke nade na hrvatskoj estradi, koji se proslavio sudjelujući u glazbenom showu Operacija Trijumf. No, ako je suditi prema planovima splitskog skladatelja Tončija Huljića, tog mladića podrijetlom iz Šibenika prava slava tek čeka. Naime, još za vrijeme spomenutog showa Tonči Huljić, koji je bio član stručnog žirija, obećao je Cukrovu da će se za njega tek čuti i da će mu u tome i on pomoći. Obećanje je održao: dvojica glazbenika ovih dana intenzivno rade na najnovijoj Huljićevoj pjesmi s kojom će se Igor predstaviti na ovogodišnjoj Dori, potkraj veljače u Opatiji.

– Nisam ušao u finale, ali taj mi je show potpuno promijenio život. Za nepoznatog pjevača doista je velika stvar kad dobije priliku predstaviti se publici na tako moćnom mediju kao što je televizija, a mislim da su me gledatelji u ta tri mjeseca, koliko sam s ostalim natjecateljima dijelio životni prostor, mogli dobro upoznati i kako osobu. Zahvaljujući svemu tome, stekao sam brojne poklonike. Od Beograda, gdje se sve snimalo, do Zagreba, Splita, Šibenika, Sarajeva…

 I samo dan nakon što je ispao iz daljnjeg natjecanja, Tonči Huljić mu je ponudio da na Dori pjeva njegovu pjesmu.

Igor Cukrov kaže da se za glazbeni uspjeh pripremao cijeli život. Već kao dijete hvatao je ritam s ocem Ivicom, sviračem trube u orkestru Hrvatske ratne mornarice u splitskoj Lori, zbog čijeg se posla obitelj Cukrov iz Šibenika preselila u Split kad su Igoru bile dvije godine. A kako je od mame Vinke, službenice u banci, naslijedio i lijep glas (znalci kažu kombinacija Erosa Ramazzottija i Kemala Montena) kao sedmogodišnjak je pobijedio na Prvom pljesku, tadašnjem dječjem festivalu u Splitu. Svih ovih godina nastavio se baviti glazbom, a u ljeto 2007. Rajimir Kraljević, voditelj klape Cambi, pozvao ga je da im se pridruži.

U glazbenoj školi “Josip Hatze” u Splitu naučio je svirati klarinet, klavijature, gitaru, a trubu ga je naučio svirati otac. Zahvaljujući šestogodišnjem glazbenom “tesanju”, pet godina zarađivao je svirajući samostalno po gažama. Na jednoj od njih, u ljeto 2005. godine, u Vodicama, upoznao je i svoju djevojku, vršnjakinju, diplomiranu ekonomisticu Adelu Žarak iz Nuštra, s kojom zadnju godinu živi u Splitu. Uz Igorovu osam godina mlađu sestru Barbaru, koja se također jednog dana želi baviti pjevanjem, Adela je njegova najvatrenija navijačica te ga je tijekom Operacije Trijumf nekoliko puta bodrila iz beogradskog studija. Zbog pjevačke karijere Igor je nedavno odlučio napustiti studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, premda ga od četvrte godine dijeli samo nekoliko ispita. 

– Ne mogu voziti na dva kolosijeka. Teologiju sam upisao jer mi je u splitskoj Općoj gimnaziji koju sam pohađao najdraži predmet bila filozofija. A i veliki sam vjernik. Na početku studija čak sam razmišljao o zaređenju. Ta me ideja držala nekoliko mjeseci, no na kraju je opet prevagnula želja za pjevanjem – kaže Igor Cukrov.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati više cijeli tekst pročitajte u Gloriji br. 737 ili se pretplatite na PDF izdanje.