ROBERT UGRINA

Sve je počelo sa šubi dubi

Iako mu je tek 35 godina, zagrebački glumac Robert Ugrina mogao bi obilježiti tri desetljeća rada. Toliko je vremena, naime, prošlo otkako se prvi put popeo na scenu i kao solist Trešnjevačkih mališana otpjevao hit “Šubi, dubi, dubi”. Edukativnu dječju pjesmu o potrebi svakodnevnog pranja zubi uskoro će u vrtiću naučiti i njegova 18-mjesečna kćerkica Ana.

– Još dobivam tantijeme od te pjesme – smije se Robert Ugrina, mlađi brat glumca Kristijana Kikija Ugrine, kojega je javnost zapazila po ulozi dobroćudnog alkoholičara Kize u filmskom hitu ‘Metastaze’.

Na filmsku audiciju došao je zbog uloge Krpe (glavnog negativca kojeg je na kraju odigrao Rene Bitorajac,) no pobrkao je tekst i počeo čitati Kizine replike kojima je oduševio redatelja Branka Schmidta i dobio, zasad, najvažniju ulogu u karijeri. Iako je od ranog djetinjstva vezan uz pozornicu i kazalište, Robert Ugrina je radio i mnoge druge poslove. Kako je završio srednju tehničku školu za automehaničara (upisao ju je s namjerom da jednog dana otvori ovlašten servis za Ferrarijeva vozila), i danas prijateljima “u fušu” popravlja automobile i motocikle, a neko je vrijeme radio kao konobar u pizzeriji, te vozio taksi – “na crno”.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati više cijeli tekst pročitajte u Gloriji br. 747 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 01:15