AFP/Cropix
PRINC CARL PHILIP I SOFIA HELLQVIST

ŠVEDSKO KRALJEVSKO VJENČANJE Burna prošlost buduće princeze

Švedska se priprema za kraljevsko vjenčanje – princ Carl Philip (36) i njegova zaručnica Sofia Hellqvist (30) vjenčat će se 13. lipnja.

Sin švedskog kralja Carla XVI Gustafa (69) i kraljice Silvije (71) posljednje je od njihovo troje djece koji će uploviti u bračne vode.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Princ je svoju ljubav s bivšom manekenkom Sofijom potvrdio u kolovozu 2010. godine, zaručili su se u lipnju prošle godine, a očekuje se da bi švedsko kraljevsko vjenčanje 13. lipnja moglo zasjeniti čak i vjenčanje omiljenog kraljevskog para – princa Williama i vojvotkinje Catherine.

Mnogi zaručnicu princa Carla Philipa, buduću švedsku princezu, smatraju novom vojvotkinjom Catherine, a medijsku pažnju privlači i njena prošlost. Sofija je prije bila erotski model i reality zvijezda, a pozirala je polugola i za švedski magazin Slitz, zbog čega su u medijima često pisali kako kraljevska obitelj nije zadovoljna prinčevim odabirom.

Princ Carl Philip treći je u redu za švedsku krunu – njegova starija sestra, krunska princeza Victoria (37), naslijedit će krunu u slučaju da njihov otac abdicira ili premine, a nakon nje nalazi se njena trogodišnja kćer princeza Estelle.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Švedski princ ima i mlađu sestru, princezu Madeleine (32), koja ima 15-mjesečnu kćer princezu Leonore i trenutno očekuje drugo dijete.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Linker
26. travanj 2024 20:08