ANA SRŠEN

Svoju ću bebu roditi u bazenu

Nakon teške godine u kojoj je izgubila brata i tuge s kojom se morala naučiti nositi, našoj najtrofejnijoj paraolimpijki Ani Sršen (34) osmijeh se vratio na lice. Za to je najzaslužnije malo biće koje će za koji mjesec drža­ti u naručju.

Još ne zna hoće li roditi dječaka ili djevojčicu, ali je sigurna da će njezin život dobiti novi smisao. Vijest da je u drugom stanju doživjela je kao najljepši dar za trogodišnjicu braka. Sretan i uzbuđen je i njezin suprug Boris Šušković, poduzetnik i nekadašnji triatlonac.

Oboje jedva čekaju trećeg člana obitelji, kojem će podrediti sve svoje obveze. Ana kaže da se osjeća odlično, nema trudničkih želja i općenito se nastoji ponašati kao i prije trudnoće.

– Uopće ne osjećam to svoje “drugo stanje”: odlično se osjećam, nisam imala jutarnje mučnine, i iako sam trudna pet i pol mjeseci, nastavila sam raditi istim tempom i živjeti sa svojim navikama kao sportašica. U vodi sam po tri-četiri sata, bez ikakvih problema, vodim škole plivanja na zagrebačkim bazenima u Utrini, Domu sportova i na Savi, a prije nekoliko dana vratila sam se iz Orahovice.

Ondje sam održala Halliwick seminar, o najpoznatijoj metodi u podučavanju plivanja osoba sa svim oblicima invaliditeta, koji sam pripremala mjesec dana. Suprug i prijatelji diskretno su me upozorili da ipak malo usporim i više pazim na sebe i bebu, a ja sam ipak najsretnija u bazenu. Osjećam da i mojoj bebici godi voda – priča Ana, koja se dosad udebljala samo četiri i pol kilograma i tek joj se nazire trudnički trbuščić.

Kako bi se njezino dijete trebalo roditi u drugoj polovici svibnja, nije sasvim sigurna hoće li biti horoskopski Bik ili Blizanac. Za uređenje dječje sobe, kaže, još ima vremena, a zasad je zaokupljena proučavanjem literature o njezi i prehrani dojenčadi, koju je dobila od prijateljica, a one koje su nedavno postale mame prenose joj svoja korisna iskustva iz prve ruke.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više, pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 682 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
19. travanj 2024 20:26