Reuters/EPH
USUSRET OSCARIMA

Tko je Brie Larson - nova miljenica Hollywooda?

Brianne Sidonie Desaulniers, poznatija kao Brie Larson (26), glumački debi imala je još 1998. godine – a 18 godina nakon stigla je i prva nominacija za najprestižniju nagradu u svijetu filma.

Mladu glumicu u zvijezde je lansirala uloga u filmu Soba u kojem je utjelovila Joy Ma Newsome. Soba je adaptacija bestselera Emme Donoghue u kojem glavnu ulogu ima živahni petogodišnjak Jack, kojeg glumi Jacob Tremblay, a koji je pet godina živio zajedno sa svojom majkom Joy u samo devet kvadratnih metara.

Reuters/EPH

FOTO: Reuters/EPH – Brie Larson i Jacob Tremblay

Film je odlično prihvaćen i Brie je za svoj nastup u njemu već nagrađena brojnim nagradama poput BAFTA-e, Zlatnog globusa, Critic’s Choice Awards i SAG nagrade te je po prvi put nominirana za Oscara.

S obzirom da su upravo u njene ruke otišle nagrade s prijašnjih dodjela, mnogi očekuju kako će upravo ona slaviti na ovogodišnjoj dodjeli najprestižnije filmske nagrade, a u konkurenciji za Oscara su i Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling i Saoirse Ronan.

Prva nominacija za najprestižniju nagradu stigla je nakon 18 godina glumačke karijere, od koje je ponekad, kako je sama otkrila, čak mislila i odustati.

SIPA/EPH

FOTO: SIPA/EPH – Brie Larson na dodjeli Zlatnog globusa

Mlada glumica debitirala je kao gošća u The Tonight Show with Jay Leno sa samo osam godina, a prvu veću ulogu dobila je tri godine kasnije u humorističnoj seriji Raising Dad za koju je bila i nominirana za Young Artist Award.

Prvu filmsku ulogu dobila je 2003. godine u Disneyjevom filmu Right on Track, a 2005. godine okušala se i u glazbenoj karijeri te objavila svoj prvi album Finally Out of P.E..

Filmski kritičari i šira publika zapazili su je zahvaljujući ulozi u komediji Hoot, a prve značajnije nominacije dobila je za indie-dramu Short Term 12.

Brie se već okušala i kao redateljica – snimila je dva kratka filma Weighting (2011) i The Arm (2012), a za potonji je nagrađena na Sundance Film Festivalu.

Američka glumica praktički je preko noći postala nova miljenica Amerike – krasi brojne naslovnice časopisa, dizajneri se otimaju za nju, a nove ponude samo stižu. Čini se da je Hollywood dobio novu Jennifer Lawrence.

Linker
19. travanj 2024 17:20