Sipa/Cropix
JEDNOSTAVNOST JE NA CIJENI

TOP 10 Legendarne haljine s dodjela Oscara kojih se svi sjećamo

Prestižna dodjela nagrade Oscar održat će se 28. veljače, a osim toga tko će sve osvojiti zlatne kipiće najviše pozornosti privući će i poznate glumice u glamuroznim haljinama.

Dok čekamo veliko finale sezone nagrada, donosimo vam deset haljina koje se zadnjih godina nalaze na listama najuspješnijih pojavljivanja na svečanoj dodjeli Oscara.

Svim odabranim toaletama zajednička je jednostavna elegancija; mahom klasični krojevi večernjih haljina koji prate liniju tijela i ističu žensku figuru, te koji su isto tako u nježnim pastelnim, bijeloj, zlatnoj ili crnoj bolji.

Praksa pokazuje da haljine žarkih boja i ekstravagantnog kroja rijetko dobro prolaze. Na grandioznoj ceremoniji kao što je Oscar, pokazalo se i smatraju modni znalci, glumice i pjevačice najbolje dolaze do izražaju u nekoj jednostavnoj kreaciji.

Među najupečatljivijim pojavama na crvenom tepihu Oscara u tom smislu je Charlize Theron u Guccijevoj haljini 2004. godine, zatim Marion Cotillard u haljini sirena kroja s potpisom Jean Paul Gaultiera 2008. godine, Cameron Diaz u zlatnoj haljini Oscara de la Rente, Jennifer Lawrence u prekrasnoj Diorovoj haljini…

Pogledajte fotogaleriju najuspješnijih modnih odabrira na Oscarima!

Linker
20. travanj 2024 03:14