USUSRET MTV VMA NAGRADAMA

Top 10 najkontroverznijih trenutaka s dodjele VMA nagrada

Sipa/Cropix

Ususret ovogodišnjoj dodjeli MTV Video Music Awards vrijedi se prisjetiti najupečatljivijih trenutaka s prethodnih dodjela o kojima se pričalo tjednima nakon.

Dodjela VMA nagrada ove će se godine održati u noći između nedjelje i ponedjeljka, 24. na 25. kolovoza, u Kaliforniji, kada ćemo vidjeti tko će obilježiti ovogodišnju dodjelu, a do tada možemo se prisjetiti nekih od najkontroverznijih trenutaka s dosadašnjih.

1. Madonnin nastup iz 1984. godine

Kraljica popa iznenadila je publiku kada je svoj hit Like a Virgin na prvoj dodjeli VMA nagrada 1984. godine izvela u vjenčanici, a nastup je završila valjanjem po podu.

2. Neuvjerljiv poljubac Michaela Jacksona i Lise Marie Presley

Preminuli kralj popa 1994. godine je na dodjeli nagrada poljubio svoju tadašnju suprugu, a njihov poljubac proglašen je najneuvjerljivijim i najčudnijim poljupcem svih vremena.

3. Oskudni outfit Rose McGowan

Američka glumica definitivno se našla u centru pažnje kada je za dodjelu MTV nagrada 1998. godine odjenula haljinu koja je otkrivala doslovno sve. Rose je na crveni tepih stigla s tadašnjim dečkom, kontroverznim rokerom Marilynom Mansonom.

4. Britney Spears i Michael Jackson

Poznata se pjevačica 2002. godine našla u centru skandala jer je Michaelu Jacksonu zaželjela sretan rođendan te ga nazvala najboljim umjetnikom tisućljeća, što je kralj popa krivo protumačio i mislio da je dobio nagradu pa je odlučio održati poduži govor zahvale. O tom događaju mnogo se pisalo, a pojavila su se i različita tumačenja.

5. Veliki poljubac pop zvijezda

Madonna, Britney Spears i Christina Aguilera uspjele su šokirati publiku sočnim poljupcem za vrijeme izvedbe Madonninog hita Like a Virgin 2003. godine. Jedan od najšokantnijih trenutaka dodjele VMA nagrada bio je glavna tema još tjednima nakon dodjele, a većinom se pisalo o Britney i Madonni, dok je Christina ostala u drugom planu.

6. Katastrofalni nastup Britney Spears

Slavna pjevačica 2007. godine dobila je priliku da svoj veliki povratak nakon četverogodišnje stanke najavi upravo na dodjeli VMA nagrada, ali je njena izvedba novog hita Gimme More bila toliko loša da su mediji još tjednima nakon nagađali što ili tko je uzrok njenog katastrofalnog nastupa.

7. Lady Gaga u haljini od sirovog mesa

Jedna od najkontroverznijih pjevačica više je puta šokirala publiku svojom pojavom, ali definitivno najviše buke izazvala je neobičnim outfitom 2010. godine, kojim je navukla i bijes udruga za zaštitu životinja.

Sipa/Cropix

FOTO: Sipa/Cropix

8. Kanye West i Taylor Swift

Poznata pjevačica ostala je bez teksta zbog ponašanja Kanyea Westa na dodjeli 2009. godine, a o tom događaju i danas se priča. Taylor je te godine osvojila nagradu za najbolji spot, ali je za vrijeme njenog govora Kanye odlučio sa svima podijeliti da se ne slaže s tom odlukom te je oteo mikrofon iz ruku nagrađene pjevačice i rekao da je nagradu trebala dobiti Beyonce jer je njen spot najbolji.

9. Beyonceino iznenađenje

Slavna pjevačica iznenadila je sve objavom trudnoće za vrijeme izvedbe pjesme Love on Top 2011. godine, što možemo ubrojati u jedan od najemotivnijih trenutaka s dodjele VMA nagrada.  Obožavatelji su ostali iznenađeni kada je pjevačica na početku nastupa rekla: ˝Želim da osjetite ljubav koja raste u meni˝, a da bi za kraj nastupa pomilovala svoj trudnički trbuh.

10. Miley Cyrus 

Prošlogodišnji nastup mlade pjevačice s Robinom Thickeom možda je jedan od najkontroverznijih u povijesti dodjele VMA nagrada, a tjednima nakon nastupa pričalo se samo o tome te su se čak povele i ozbiljne rasprave o ponašanju mlade zvijezde.