FotO: maxalcantara_/WE HEART IT
PUTOVANJA

Top 5 europskih gradova koje morate čim prije posjetiti

Lonely Planet otkrio je koje gradove biste ove godine trebali posjetiti, a na prestižnom popisu možda će vas iznenaditi i ovih pet europskih gradova koji su dobili odlične kritike i postali izrazito poželjna odredišta.

1. Zermatt, Švicarska

Svi zaljubljenici u prirodu, skijaši, alpinisti, planinari ili šetači – ovdje će pronaći svoj mir i imati priliku uživati u prirodnim ljepotama. Ukoliko ne volite vruća ljeta, skijanje može biti odlična alternativa i odmor koji ćete dugo pamtiti.

Foto: Instagram

2. Salisbury, Ujedinjeno Kraljevstvo

Salisburyjska visoravan smještena je u dijelu Engleske do kojega je izuzetno lako doći iz, primjerice, Londona. Salisbury je jedno od najpoznatijih engleskih mjesta s tisućljetnom tradicijom koja je vidljiva na svakom koraku, a šarm stare Engleske ostavit će vas bez teksta.

Foto: Instagram

3. Valletta, Malta

Glavni grad Malete odiše umjetničkim stilovima kao što su: manirizam, barok, neoklasicizam, ali i moderni funkcionalizam. Zbog tog bogatstva Valletta je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine te postaje sve omiljenija turistička destinacija.

Foto: Instagram

4. Milano, Italija

Iako je Italija puna gradova koje vrijedi posjetiti, Milan se ipak nametnuo kao apsolutni favorit. Osim što je jedna od najvećih prisjetolnica mode, pun je i kulturnih znamenitosti – između ostalih muzej posvećen Leonardu da Vinciju, Kazališni Muzej Scala te Muzej Bagatti Valsecchi.

Foto: Instagram

5. Plovdiv, Bugarska

Drugi po veličini bugarski grad odabran je za Europsku prijestolnicu kulture 2019. stoga iskoristite ovo ljeto kako biste ga posjetili i uživali u njegovim čarima prije nego ostatak Europe i svijeta pohrli u otkrivanje njegovih brojnih znamenitosti.

Foto: Instagram

Linker
25. travanj 2024 15:59