KULTURNA POSLASTICA

Uživajte u izložbi Petera Lindbergha uz besplatno stručno vodstvo

Kako bi izložbu ‘Peter Lindbergh – Images of Women & The Unknown’ postavljenu u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu još više približili posjetiteljima te im putovanje kroz umjetnički život ovog velikana modne fotografije učinili zanimljivijim i atraktivnijim, organizatori ove kulturne manifestacije odlučili su organizirati grupne ture kroz galeriju HDLU-a uz stručno vodstvo kustosa.

Svi zainteresirani posjetitelji tako od ovoga tjedna imaju mogućnost doznati više o životnom putu Petera Lindbergha, o inspiraciji i nastajanju 150 fotografija izloženih u cijelom prostoru Meštrovićeva paviljona na Trgu žrtava fašizma, razlozima zašto umjetnik nije izlagao u ovom dijelu Europe zadnjih 16 godina, zašto je ovo njegova jedina europska izložba ove godine te o video instalaciji koju je umjetnik posebno prilagodio za zagrebačku izložbu.

Besplatne vođene ture kroz postav izložbe Petera Lindbergha za sve zainteresirane posjetitelje u Domu HDLU-a organizirane su petkom u 18:00 sati, subotom u 11:00 sati i nedjeljom u 16:00 sati. Prisutvovanje besplatnim vođenim turama kroz izložbu moguće je uz kupljenu ulaznicu od 40 kuna koje se prodaju na ulazu u galeriju. Građani zainteresirani za vođene ture mogu se prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te putem telefona 01 48 47 071. Broj sudionika po jednoj vođenoj besplatnoj turi ograničen je na 30 osoba.

Obzirom na Uskršnje blagdane ovaj tjedan ture će biti organizirane u petak u 18:00 sati i u subotu u 11:00 sati budući je galerija zatvorena u nedjelju na Uskrs i na uskrsni ponedjeljak. Nakon Uskrsa ture će biti organizirane prema navedenim terminima.

Uz najavljene ture u navedenim terminima organizatori izložbe u suradnji sa Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Tifološkim muzejom najavljuju i organizirane ture za slijepe i slabovidne osobe koje će se, počevši od kraja idućeg tjedna, održavati dva puta tjedno. Projekt će biti najavljen i predstavljen sredinom idućeg tjedna u Domu HDLU-a.

Linker
19. travanj 2024 08:21