LIJEPE USPOMENE

Vlatka Pokos: Od groznih ljudi štitila su me Srebrna krila

Voditeljica i pjevačica Vlatka Pokos (42) ostavlja iza sebe burnu godinu koja joj je, koliko god stresna, ipak bila uspješna – oslobođena je ružnih optužbi , ponovno je upisala fakultet , a ni u kriznim vremenima nije joj nedostajalo angažmana. Provela je i mnoge ugodne trenutke s prijateljicama, a u predblagdansko vrijeme obuzele su je lijepe uspomene. Svojih nastupa sa Srebrnim krilima, kojih se originalna postava ponovno okupila nakon mnogo godina , prisjeća se s pomiješanim osjećajima radosti i sjete.

– Provela sam pet prekrasnih godina u Srebrnim krilima. Najbliža sam bila s pokojnim Mucom i s Pištom. Proputovali smo Kanadu, Australiju, SAD-e, a prvi veći zajednički nastup bio nam je u New Yorku. Dijaspora nas je dočekivala raširenih ruku, naročito zbog ratnog vremena. Ipak smo živjeli na slavi prve postave, pa bi svi rekli “Zgodna je ova mala, ali gdje je Vlado?” – govori Vlatka o počecima svoje karijere.

– Bila sam tada još dijete, pa su se dečki vrlo zaštitnički odnosili prema meni, braneći me od groznih tipova kakvih u svijetu glazbe uvijek ima. Znali smo se i smijati dok nas trbuh ne bi zabolio. Lijepe su to emocije, ali obuzme me i tuga kad se sjetim Muca – govori pjevačica legendarne pjesme “Na modrom nebu iznad Zagreba”.

Božić će Vlatka Pokos provesti u obiteljskom krugu, uz baku i majku. O Novoj godini nada se i nekoj gaži, a ne bude li posla provest će je s prijateljicama.

Linker
23. travanj 2024 03:29