AFP/Cropix
BORI SE PROTIV CYBERBULLYINGA

Zaljubila sam se u šefa, ali moj šef je bio predsjednik SAD-a

Jedan od najvećih skandala prošlog stoljeća svakako je bila preljubnička veza Billa Clintona (68) sa zaposlenicom Bijele kuće Monicom Lewinsky (41). Iako je predsjednik bio taj koji je varao ženu i lagao javnost, breme afere kroz čitav život pratilo je Monicu.

Monica se svoje afere s bivšim američkim predsjednikom prisjetila u govoru na 30 under 30 Summitu u Philadelphiji čija je tema ˝kulturna revolucija˝ protiv sramoćenja na internetu, odnosno cyberbullyinga.

– Ja sam se zaljubila u svog šefa, samo što je moj šef bio predsjednik SAD-a – izjavila je Monica i dodala da je odlučila javno progovoriti o aferi kako bi pomogla svima koji se moraju nositi sa zlostavljanjem putem interneta.

– Moja reputacija je bila potpuno uništena i to diljem svijeta, unatoč tome što tada nije bilo Facebooka, Twittera ni Instagrama – dodala je Monica, a na sve ovo se odlučila nakon što je gay student Tyler Clementi 2010. godine počinio samoubojstvo nakon što su ga kolege javno osramotili putem interneta.

– Iako smo obje bile pogođene nesretnom viješću, moja majka je bila jako uzrujana i meni nije bilo jasno zašto sve dok nisam shvatila – ona je bila ponovno u 1998., kada sam i ja bila suicidalna i kada me mogla izgubiti upravo zbog sramoćenja i zlostavljanja na internetu – otkrila je Monica.

Linker
20. travanj 2024 09:02