LOV NA ULOGE

Zrinka Cvitešić sprema se postati holivudska zvijezda

Zrinka Cvitešić (33), jedna od naših najtraženijih i najbolje plaćenih glumica, na dobrom je putu da ostvari san svakog glumca, onaj holivudski. Mnogi o njemu sanjaju, ali ona već dvije godine aktivno radi na svom proboju na europsko i američko tržište.

Dobila je nekoliko prestižnih nagrada u Europi, angažirala je strane agente, prošla desetke audicija, a nakon ljeta odlazi u SAD kako bi okušala svoju sreću preko bare. Premda je već imala nekoliko konkretnih ponuda na američkom tržištu (lani je zbog vize morala odbiti film s Denzelom Washingtonom), do sada nije uspjela dogovoriti film ili seriju, a je li konačno na vidiku neki projekt, nije htjela otkriti.

– Idem u Ameriku nakon godišnjeg s Hrvojem, ne znam hoće li to biti na dulji ili kraći rok, ali idem okušati sreću u Hollywoodu – rekla je Jutarnjem listu poznata 33-godišnja Karlovčanka. Dodala je da ne bi htjela unaprijed govoriti o eventualnim budućim projektima. Da li i Hrvoje Rupčić, njezin dugogodišnji partner i frontman benda Cubismo, odlazi s njom kao moralna podrška, nismo uspjeli doznati.

– Neću ništa dodati, sve je kako je Zrinka rekla – bio je kratak Hrvoje (42). Nominacija za europskog Oscara, nagrada Shooting Stars na njemačkom filmskom festivalu Berlinale, i nagrada njujorškog Hampton festivala pred dvije godine donijele su joj predstavljanje na inozemnim filmskim tržištima.

Posljednji u nizu uspjeha je nagrada Peace Prize, koju je ovog mjeseca primila u Münchenu za film ‘Najljepša je zemlja moja’. U drami njemačke redateljice Michaele Kezele igra Srpkinju, udovicu dvoje djece. Radnja je smještena u 1999. godinu u Kosovskoj Mitrovici, a središte radnje čini ljubavna priča s popratnim ratnim odnosima između Srba i Albanaca.

Još prije dvije godine Zrinka je angažirala agente u Velikoj Britaniji i SAD-u, koji su joj omogućili brojne audicije, što za visokobudžetne holivudske filmove, što za filmove nezavisnih kuća ili TV serije. Uglavnom su to bile glavne uloge, tek nekoliko sporednih. Iza nekih projekata koju su joj prije nudili agenti iz SAD-a stajali su James Mangold, koji je režirao “Walk the Line” ili “3:10 to Yuma”, Terrence Malick koji iza sebe ima “The Thin Red Line” ili “The Tree of Life” s Bradom Pittom. Dakle, sve redom afirmirana imena.

Čitav tekst pročitajte na portalu Jutarnjeg lista

Linker
25. travanj 2024 23:46