Sandra Šimunović / CROPIX
POČASNI ANGAŽMAN

Zrinka Cvitešić vratila se u hrvatsko kazalište kao punašna sluškinja

Lijepa glumica koja se proslavila na londonskom West Endu i dobila prestižnu britansku kazališnu nagradu Olivier vratila se na domaće daske u ne tako privlačnom izdanju – Zrinka Cvitešić u zagrebačkom HNK-u igra punašnu krezubu sluškinju u predstavi Građanin plemić.

Zrinka ističe kako joj je velika čast zaigrati na sceni najvećeg zagrebačkog kazališta i to u Moliereovu komadu koji režira Krešimir Dolenčić. Ulogom sluškinje Nicole Zrinka se tako vratila na scenu hrvatskog kazališta nakon dvije i pol godine .

Glumica rodom iz Karlovca nakon uspjeha mjuzikla Once u kojem je igrala na West Endu i dalje živi i radi u Londonu. Upravo je završila snimanje jedne serije (o čemu još ne smije govoriti) i iskoristila slobodno vrijeme kako bi uživala u počasnom angažmanu koji ima u zagrebačkom HNK-u: Zrinka, naime, s kazalištem ima dogovor po kojem može nastaviti svoju europsku i svjetsku karijeru, ali pod uvjetom da se povremeno pojavi u matičnoj kući.

Glumica će odigrati sveukupno tri predstave nakon čega se vraća u britansku prijestolnicu gdje će proslaviti i Božić u krugu obitelji i dečka Nike Kranjčara.

Foto: Sandra Šimunović/Cropix

Linker
18. travanj 2024 08:15