BEZ POŠTOVANJA

Obitelj Michaela Schumachera pokrenula tužbu zbog lažnog intervjua generiranog umjetnom inteligencijom

U prilogu generiranom umjetnom inteligencijom, Schumacher je navodno govorio o tome kako mu se život potpuno promijenio

Michael Schumacher

 AFP

Nakon nesreće na skijanju koja mu je promijenila život, otkriveno je vrlo malo informacija o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera.

Dakle, kada je njemački časopis Die Aktuelle objavio sliku Schumachera na naslovnici dok se hvalio ekskluzivnim "intervjuom", podigao je mnoge na noge, posebice obitelj.

Međutim, navedeni "intervju" zapravo je bio odlomak teksta generiran umjetnom inteligencijom. Ako ovo nije bilo dovoljno krivo i bez poštovanja, časopis je samo otkrio da je članak umjetno generiran na kraju fiktivnog "intervjua".

Kao odgovor, glasnogovornik obitelji Schumacher potvrdio je Reutersu da planiraju pokrenuti pravni postupak protiv objavljivanja obmanjujuće naslovnice članka.

Magazin je naveo da je to bio prvi intervju kojeg je Schumacher dao nakon incidenta. U prilogu generiranom umjetnom inteligencijom, Schumacher je navodno govorio o tome kako mu se život potpuno promijenio, kako je to užasno vrijeme za njegovu obitelj i kako je nekoliko mjeseci bio u komi.

Nije prvi put da Die Aktuelle izaziva kontroverze oko obitelji Schumacher. U 2015., publikacija je dobila sudsku bitku protiv Michealove supruge, Corinne, nakon što je časopis upotrijebio njezine fotografije na naslovnici, s naslovom "Corinna Schumacher – nova ljubav čini je sretnom".

image

Michael Schumacher

AFP

Sam članak govorio je o kćeri para, a u odbačenoj tužbi tvrdilo se da je naslov obmanjujući. U drugom izdanju iz 2014., tjednik je objavio naslovnicu "Probudite se", s fotografijom Michaela i Corinne.

Bivši vozač Benettona, Ferrarija i Mercedesa pretrpio je ozljedu mozga tijekom skijanja u francuskim Alpama 2013. Iako je Schumacherovo stanje nepoznato, u Netflixovom dokumentarcu "Schumacher" iz 2021. gledatelji su saznali kako se život njegove obitelji promijenio nakon nesreće.

image

Michael Schumacher

Arhiva

Obitelj Schumacher žestoko je štitila Michaelovo stanje. U istom dokumentarcu Corinna je rekla da se njezin suprug uvijek borio da zaštiti svoju obitelj tijekom svoje karijere u Formuli 1, a sada su oni zaštitili Michaela. "Privatno je privatno", rekla je Corinna, izraz koji bi Michael upotrijebio za takve stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:57