Jedan manje

Vlasnik se zaigrao: Porsche GT3 RS s probnim pločicama tri sata nakon izlaska iz salona završio potopljen u rijeci

Možemo zaključiti da je vozač je imao mnogo sreće što se izvukao živ iz automobila koji je potonuo nakon jakog udarca

Novi Porsche 911 GT3 RS završio u rijeci

 Imgur/Whereisspike

Tko zna što je prolazilo kroz glavu vlasnika ovog Porschea 911 GT3 RS kada je shvatio da je izgubio kontrolu nad svojim automobilom i da velikom brzinom juri prema rijeci.

Sigurno nije ugodan osjećaj kada ste svjesni da će vaš automobil za kojeg ste tek nekoliko sati ranije platili više od 300.000 dolara završiti pod vodom.

Upravo ovo se dogodilo u američkoj saveznoj državi Washington gdje je jedan 911 GT3 RS sletio u rijeku Snoqualmie. Iz fotografija koje su se pojavile na Facebooku i Redditu jasno je da je automobil imao privremene registarske pločice, što sugerira da je vozač vrlo nedavno kupio vozilo i da ga još nije stigao ni registrirati.

image

Novi Porsche 911 GT3 RS završio u rijeci

Facbook/ Carlifestyle

Iz fotografija je jasno da je vrijedni superautomobil završio potpuno potopljen u rijeci. Jedan od korisnika društvenih mreža koji je snimio neke od ovih fotografija je objavio da je vozač bio dobro, unatoč tome što je u nesreći dobio udarac u glavu.

image

Novi Porsche 911 GT3 RS završio u rijeci

Facbook/ Carlifestyle

Na temelju toga kako je ovaj automobil izgledao nakon što je izvučen iz rijeke ali i traga udarca na obližnjem stablu, možemo zaključiti da je vozač je imao mnogo sreće što se izvukao živ iz automobila koji je potonuo nakon jakog udarca. Porsche je pretrpio značajnu štetu sprijeda, nedostaje mu kotač na lijevoj strani i čitav blatobran. Osim toga, 911 GT3 RS također jako deformiran i straga te se u nesreći odlomio i dio stražnjeg spojlera.

image

Novi Porsche 911 GT3 RS završio u rijeci

Imgur/Whereisspike

Nažalost, teško da će se ovaj automobil moći spasiti jer je prilikom izvlačenja iz rijeke dodatno oštećeno i podvozje dok je strugalo preko velikih stijena na obali. Tolika oštećenja plus činjenica da je bio u vodi čine njegov popravak potpuno neisplativim.

image

Novi Porsche 911 GT3 RS završio u rijeci

Imgur/Whereisspike

Ovo je još jedan podsjetnik na to da mnogi automobili nisu baš za svakoga te da ih se treba znati voziti. Porsche 911 GT3 RS, možda nije izuzetno snažan sa svojih 525 KS, no usmjeren je na stazu, ima atmosferski motor koji se vrti do gotovo 9000 okretaja i stražnji pogon te je jedan od najekstremnijih 911 u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:54