POSJET IZNENAĐENJA

Kralj Charles i kraljica Camilla svratili u novotvorenu ribarnicu u škotskom gradiću gdje živi manje od 2000 ljudi

 Steven Rennie Photography/
Možda je povod posjeta neposredna blizina njihove rezidencije, a možda i to što se ovdje prodjau isključivo namirnice lokalnog porijekla, što kraljevski par jako zagovara

U blizini Nacionalnog parka Cairngorms u Škotskoj otvoren je mali restoran i ribarnica Fish shop koji je privukao pozornost i kraljevskog para Charlesa i Camille. Fish shop je otvoren u mjestašcu Ballater koji se nalazi u neposrednoj blizini škotske rezidencije kraljevske obitelji.

U ponudi imaju školjkaše i rakove koji su lovljeni ručno, a ribu love iz malih brodica namijenjenih inače jednodnevnim izletima. Sve namirnice su lokalnog porijekla, a iza ribarnice stoji bračni par Marcus i Jasmine Sherry, Marcus je glavni kuhar, a Jasmine voditeljica restorana. Uz ribu imat će i nešto jela od divljači sa susjednih imanja u blizini restorana.

Vinska karta fokusirana je isključivo na biodinamička vina koja dolaze najvećim dijelom iz britanskih vinograda, ali i nešto iz europskih perjanica te škotskih pivovara i destilerija.

image
Steven Rennie Photography/
image

Steven Rennie Photography

Susjedna ribarnica nudit će plodove mora s istih brodova i dobavljača kao i restoran, uz sezonski izbor ribe i školjki koji stižu rano svakog jutra. Asortiman morskih algi, konzerviranih morskih plodova, morske soli škotskog trna, drugih osnovnih potrepština za trgovinu i dnevne dostave sezonskog povrća također se može pronaći uz izbor vina.

Neka od jela su Cape Wrath kamenice mignonette s limunom i tabascom, riblja pita kuće, file oslića preliven kremom od divljeg češnjaka.

image
Steven Rennie Photography/

FISH SHOP podržava organizaciju River Dee Trust posvećenu provođenju akcija za očuvanje slatkih voda kako bi se pomoglo u spašavanju legendarnog atlantskog lososa, održavajući biološku raznolikost i očuvati ekosustav za buduće generacije. FISH SHOP podržava i Projekt oporavka oceana čiji je cilj intenzivnije čišćenje plaža, povećanje stope recikliranja i razvoj novih tehnika za recikliranje plastike koju je teško reciklirati.

Gosti su pozvani da doniraju jednu funtu po stolu za ove dvije dobrotvorne organizacije, čemu će pridonijeti FISH SHOP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:59