LJETNO OSVJEŽENJE

Ovo je recept za najbolju ledenu kavu, neće biti vodena, a za pripremu će vam trebati tek 3 sastojka

 Empreinte/Unsplash/
Samo tri sastojka i malo pripreme unaprijed potrebni su vam da napravite najbolju ledenu kavu i u njoj uživate cijelog ljeta

Iako nam nema do prve jutarnje kave zbog koje se kuhinjom širi poznati, toliko dobar miris, ovih smo se dana opasno bacili na pretraživanje interneta i pronašli recept za ledenu kavu koja bi mogla postati naš stalni odabir popodnevnog napitka, taman nakon ručka.

Na portalu Bon Appetit pronašli smo, kako kažu, ultimativni recept koji će vam pomoći da dobijete kavu koja se nakon 10-ak minuta stajanja neće razvodniti, već će ostati ukusna i kremasta čak i ako je ne popijete odmah. Sve što će vam trebati je kava, kalup za led, blender, mlijeko i zaslađivač po želji. Recept koji dijelimo u nastavku bit će dovoljan za jednu osobu pa količine vrlo lako možete povećati ili smanjiti, ovisno o tome koliko ljudi poslužujete.

image
Anshu A/Unsplash/

Ovako pripremljena ledena kava bit će odlična ideja i kada vam na druženje dolazi ekipa, na doručak, večeru ili brunch, a ponijeti je možete i na piknik u park ili tek kratku šetnju. Istovremeno će vas osvježiti i razbuditi, a za vrijeme vrućih ljetnih dana to je sve što nam zapravo i treba.

Prije nego što se bacite na pripremu, svakako pročitajte i naš tekst u kojem donosimo savjete kako skuhati najbolju kavu iz džezve. S nama ih je podijelio iskusni barista Domagoj Trusić. Pronađite ih ovdje.

KAKO NAPRAVITI NAJBOLJU LEDENU KAVU?

Najprije skuhajte kavu na klasičan način, u svojoj omiljenoj džezvi, a zatim je dobro ohladite. Polovicu kave prebacite u kalup za led i stavite u zamrzivač. Pustite da se zaledi, a ostatak kave stavite u hladnjak. Kada ste spremni za uživanje, ledene kockice kave stavite u blender, malo po malo dodajte ostatak kave i mlijeko (koristiti možete i biljno mlijeko) i jednu žlicu zaslađivača po želji. To može biti šećer, agavin sirup, med, javorov sirup... Želite li dodatno začiniti cijelu stvar, dodati možete i malo ekstrakta vanilije ili začina kao što su kardamom i cimet. Blendajte dok ne dobijete gusti napitak i prebacite u čašu. Poslužite i u hladnom napitku uživajte još dulje.

image
Steve Tsang/Unsplash/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:31