Skromnost je vrlina

Probali su i oni prodati kuglicu za 2 eura, ali je nitko nije želio kupiti, cijenu su prepolovili i posao cvate

 Goran Sebelic/Cropix
Vlasnik pulskog gelato shopa povukao je potez kojeg se mnogi groze - snizio je cijenu i ne, nije propao, baš naprotiv.

"Postali ste nacionalne zvijezde", kažu kupci gelato shopa u Puli preko puta pulskih Giardina, koji je odlučio za razliku od većine svojih kolega ugostitelja u najvećem istarskom gradu kuglicu sladoleda prodavati po jedan euro. Cijena je to kuglice sladoleda iz davnih dana, prije nego su počele divljati cijene prije par godina. Naći kuglicu sladoleda po jedan euro danas je pravo čudo, a to se čudo u Puli vlasniku Mariju Funčiću na kraju učinilo itekako isplativim, piše Jutarnji. Njegovi su nam djelatnici rekli da su jednostavno vidjeli da je po cijeni sladoleda od dva eura po kuglici, koja je uobičajena u Puli, ali drugim istarskim gradovima, prodaja bila mala. Svi su ostali iznenađeni kako je takva akcija izazvala interes kupaca, ali i javnosti.

image

U zgradi bivšeg kina Beograd u Puli prodaje se sladoled po cijeni od jednog eura za kuglicu

Goran Sebelic/Cropix

"Nismo baš očekivali tako veliku reklamu. Ali nam je drago da je to na kraju tako. Probali smo najprije s cijenom od dva eura, ali nije išlo. Nije išlo ni 1,5 eura. Ali je zato akcijska cijena od 1 euro bila pun pogodak. Činjenica je da svi prenapuhuju cijene i da je ljudima toga već pomalo dosta. Pa kada izađeš u grad s djecom ili društvom, nitko si više ne želi priuštiti sladoled jer te to na kraju ispadne pozamašna cifra. I tako smo se na kraju dogovorili s dobavljačem", ističu u ovom gelato shopu do bivšeg kina Beograd.

Fučnić, koji je tek ove godine otvorio ovu gelateriju, ostao je iznenađen tolikim interesom medija za njegovim sladoledom, pa više nije htio davati izjave. Poručio je da ima previše posla. Očito je da ga je sve to skupa jako iznenadilo, kako reklama, tako i navala na sladoled.

Za usporedbu, prvi dan kad je otvorio prodali su tek 34 kuglice sladoleda. Kad je cijenu snizio, po toj novoj cijeni prodali su 332 kuglice, a ta je brojka na kraju narasla na 700 kuglica sladoleda dnevno... Pa neka netko kaže da skromnost nije vrlina.

Cijeli izvještaj kolegice Barbare Ban pročitajte na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:58