KUPIO BIH RESTORAN

Ronaldo s Nadalom otvorio 2 restorana, Suarez ima birc s empanadama, a kod Zidanea samo domaće

Osim na nogometnom terenu, slavnim nogometašima dobro ide i u restoranskom poslu

Osim što su igrali ili još uvijek igraju za neke od najboljih klubova na svijetu, brojni poznati nogometaši svoj su novac odlučili uložiti i u svijetu gastronomije. Tako Davida Beckhama fanovi mogu sresti u The Londoner Macao resortu u Kini, dok se Ronaldo pri otvaranju restorana udružio s još nekoliko poznatih imena. Restoran ima i Zinedine Zidane, ali i Messi.

Poznati talijanski nogometaš Alessandro Del Piero najprije je Milanu otvorio restoran N10, nazvavši ga po broju koji je nosio na svom dresu, a potom je posao proširio i na Los Angeles gdje danas i živi. U pitanju je prilično luksuzno mjesto, a nudi uglavnom sezonska talijanska jela. Zanimljivo je dodati i kako gosti restorana Del Piera često mogu vidjeti i na šanku u samom restoranu pa, ako ga posjećujete, budite spremni na mogući susret sa zvijezdom.

Iako se Bellavista del Jardin del Norte, restoran Lionela Messija u Barceloni, zatvorio prije nekoliko godina, ovaj poznati nogometaš još uvijek posjeduje restoran VIP u rodnom gradu Rosariju u Argentini. U VIP-u nudi argentinsku hranu, uključujući doručak, ručak i večeru, a navečer gosti mogu posjetiti i bar te uz piće pogledati neku od utakmica u kojima nastupa i sam Messi.

image
Giuseppe Cacace/Afp

Korak dalje od nogometnog terena otišao je David Beckham koji je 2021. godine sudjelovao u otvaranju resorta The Londoner Macao u Kini vrijednog 2 milijarde dolara, piše Fine Dining Lovers. Na projektu je sudjelovao i njegov prijatelj, chef Gordon Ramsay, pa tako, iako u sklopu resorta postoji nekoliko mjesta na kojima gosti mogu uživati u jelu, glavni je ipak Gordon Ramsay Pum&Grill, luksuzni restoran i bar u kojem se, između ostalog, nude beef Wellington i riba s krumpirićima. Beckham je na ovom projektu navodno posebno doprinio pomaganjem u dizajniranju The David Beckham apartmana unutar samog resorta.

U suradnji s Rafaelom Nadalom, Enriqueom Iglesiasom i Pauom Gasolom, dva restorana pod nazivom Zela otvorio je i slavni Christiano Ronaldo. U pitanju je mjesto na kojem se kuha hrana koju bismo mogli nazvati spojem mediteranskih namirnica i japanskih tehnika. Trenutno postoje dva Zela lokala, jedan na Ibizi i drugi u Londonu, a u najavi je otvaranje još nekoliko lokacija. Gosti ovdje mogu kušati svježu ribu, wagyu teriyaki, gyoze i druga jela.

image
Patricia De Melo Moreira/Afp

Jedno od imena na ovoj listi koje nas je posebno iznenadilo je i Zinedine Zidane. Ovaj slavni nogometaš, naime, vlasnik je restorana Nulle Part Ailleurs u Bordeauxu u kojem se kuha jednostavna, poznata hrana. Nude se tako pan con tomate tost, kroketi s pršutom, ali i foie gras. U sklopu restorana nalaze se bar i kafić te je ovo često mjesto susreta ljubitelja nogometa.

Nešto skromniji restoran od ranije navedenih otvorio je u Barceloni i Luis Suarez. On je, naime, vlasnik Chalita, malog lokala gdje se nude jela poput pizze i empanada, a kako piše portal Fine Dining Lovers, ovo mjesto odlična je opcija za početak večeri, prije izlaska u noćni život Barcelone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:00