MNOGI SE KUNU da djeluje

Kupite u ljekarni ovaj proizvod, pomiješajte ga s vodom i zalijte cvijeće. Rasti i bujati će kao ludo tijekom cijele godine!

 /SHUTTERSTOCK

Svaki cvijet zahtijeva različitu njegu, a o tome se najbolje raspitati kod prodavatelja gdje ste kupili određeni cvijet. Naravno, kada kupite cvijete, želite da on bude lijep i da svate tijekom cijele godine, no često je to teško postići. Na društvenim mrežama u jednoj se grupi razvila rasprava o tome ima li nešto što se može učiniti da cvijeće buja, raste i pravilno se razvija tijekom cijele godine. Mnogo pratitelja dalo je jedan odgovor - ricinusovo ulje.

image
/SHUTTERSTOCK
image
/SHUTTERSTOCK

Pratitelji su istakli da sve što trebate učiniti jest dodati 1 žličicu ricinusovog ulja u 1,5 litara vode sobne temperature. Čvrsto zatvorite bocu, zatim je snažno protresete. Prije zalijevanja ulje treba dobro pomiješati s vodom, kako ne bi opeklo korijenje biljke. Nakon snažnog protresanja boce, cvijeće odmah prelijte vodom. Napomenuli su i da ako biljka cvjeta jednom godišnje, onda jednom godišnje zalijete cvijeće ovako napravljenom otopinom.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako stalno cvjeta, jednom mjesečno to cvijeće zalijevajte otopinom i to je zapravo to. Jeste li isprobali?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 16:23