VRUĆI TREND

Barbieland u vlastitom domu? Može, ali bez pretjerivanja

Scena iz filma ”Barbie”

 Mattel
Film o najpoznatijoj lutki na svijetu uskoro dolazi u kina, a to se već odrazilo na dizajn interijera, jer je ružičasta među najpopularnijim bojama ovog ljeta

Jedan od najiščekivanijih filmova ovog ljeta je "Barbie", koji u kina dolazi 21. srpnja, a uz najpoznatiju lutku na svijetu njegov zaštitni znak je - ružičasta boja. Scene Margot Robbie i Ryana Reynoldsa kao Barbie i Kena eksplodirale su na društvenim mrežama, a pažnju jednako plijene i vedri interijeri u kojima dominira ta boja.

image

Yomi Eko Wood Frame Inflatable Sofa Crystal Pink, Mojow

Mojow

Otkako su fotografije za nadolazeći film prvi put objavljene prije godinu dana, ružičasta barbiecore estetika infiltrirala se u svijet dizajna. Pretraživanje te nijanse ružičaste vrtoglavo je poraslo na Googlu, a pojam barbiecore prikupio je više od 349 milijuna pregleda na TikToku.

image

Hot Dawg art print poster, Nanas of Anarchy

Nanas of Anarchy

Konkretno, u filmu je korištena visoko zasićena nijansa ružičaste američkog proizvođača Rosco, a bile su potrebne tolike količine da je u jednom trenutku došlo do svjetske nestašice. Uz ružičastu, za Barbiecore su karakteristični pastelni detalji, vibrantne boje i zanimljivi komadi tipični za 60-e.

image

Fotelja Pipo, Sentta

SENTTA

Ako ste ljubitelj barbiecorea, pitanje je koliko daleko želite ići. Na početku se pametno ograničiti, barem kad su u pitanju veliki komadi namještaja. Ne želite previše ružičastih detalja jer će doći do zagušenja. Kako vaš prostor ne bi izgledao kičasto, odaberite jedan veliki komad za dnevnu ili spavaću sobu te nekoliko detalja.

image

Posuda za kekse Giraffe, Annabel James

Annabel James

Najbolje je kombinirati ružičaste komade s klasičnim, bezvremenskim komadima namještaja koji već imate. Dobro je uložiti u sitnice koje neće drastično izmijeniti izgled prostorije. Primjerice, za dnevnu sobu nabavite ružičastu vazu, jastučiće i prekrivač za sofu.

image

Poster Pink high heels, Desenio

Desenio

Za blagovaonicu kupite ružičaste tanjure, čaše za vino, stolnjak ili šalice. U kupaonicu stavite ružičaste ručnike, novi dozator za sapun i čašu za četkice za zube, a u spavaću sobu novu lampu i poster. Na terasu iznesite lude fotelje na napuhavanje u hit boji. Na taj način bit ćete u trendu, a dom vam se neće pretvoriti u Barbieland.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 04:38