Bit modernog dizajna

Ovaj prirodni materijal u domu Eve Longorije je elegantan i izgleda bezvremenski

 JONATHAN REBBOAH/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA/JONATHAN REBBOAH/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA
Studije pokazuju da je prisutnost drva u zatvorenom prostoru povezana s pojačanim osjećajem dobrobiti

Uključivanje elemenata od prirodnog drva u dom popularno je iz mnogo razloga: ne samo da promiče bezvremenski izgled, već je i cijenjen zbog svoje organske privlačnosti koja unosi osjećaj prirode u zatvorenom prostoru.

Upravo to je slučaj s ulazom u blagovaonicu glumice i redateljice Eve Longorije, koji prikazuje čvrsto, prirodno drvo koje čini pregradu i ulaz između blagovaonice i ostatka doma. Prevelike proporcije svakako ostavljaju dojam, no ipak ostaje bezvremenski zahvaljujući svojim elegantnim linijama i prirodnoj boji koja naginje minimalističkom dizajnu.

Blagovaonica Eve Longorije na prekrasan način dočarava bit modernog dizajna svojom ponovljenom upotrebom istog materijala – što je dokaz bezvremenske privlačnosti minimalističke estetike.

Naime, upotrebom punog drva, dizajn odaje počast prirodi, unoseći organski dodir u prostor koji je u elegantnom kontrastu s elegantnim, suvremenim okruženjem. Čiste linije drvenog praga bez napora privlače poglede, stvarajući neprimjetan prijelaz iz vanjskog prostora u blagovaonicu pružajući osjećaj topline i udobnosti. Ovaj pametan arhitektonski element dodaje dubinu i karakter sobi.

Drvo stvara topao i ugodan osjećaj u domu zahvaljujući svojim vezama s prirodom. Volimo obilje prirodnih elemenata poput upotrebe drva u cijelom domu. Drvo ima intrinzičnu toplinu koja ga čini ugodnim dodatkom svakom prostoru jer oponaša učinke provođenja vremena vani u prirodi.

Međutim, možda još privlačniji razlog da razmislite o unošenju prirodnog drva u dom njegova su svojstva koja poboljšavaju dobrobit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 13:13